Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Veckan som gått

Även om vi är isolerade just nu så ser vi på seniorcenter Sofiero förstås till att göra trevliga saker tillsammans både inne och ute.

Nu när vi inte kan ta emot besökare utifrån så ser vi till att prata och umgås lite extra mycket med varandra. Både boende och personal mår bra av att hitta på dagliga små projekt tillsammans även om vissa av våra aktiviteter behöver begränsas enligt myndigheternas rekommendationer. I veckan har vi bland annat lyssnat på musik, visst är det något speciellt med musik från förr! Vi letade i musikarkiven på Youtube och hittade många gamla låtar som våra kunder hade fina minnen kring. Artisterna kanske är borta sedan länge men musiken lever kvar och lyssnas på av en skara trogna fans här på Sofiero. Några av favoriterna var Ulla Billquist, Karl Gerhard och Fats Domino.

Fats-domino630x400.gif

Vädret i veckan har ju varit underbart så vi har tagit många små promenader i omgivningen, letat vårtecken och visst blommar det redan. Många har verkligen längtat efter våren och gladdes åt att solen värmde på eftermiddagarna. Flera kunder passade på att sitta kvar ute på bänken och sola sig, solen gör att man glömmer omvärldens bekymmer för en stund och istället njuter av livet här och nu.

Promenad-vår630x400.gif

Hittat-blåsippa630x400.gif

Häromdagen blev vi sugna på något extra gott till eftermiddagskaffet så vi tog fram receptböcker och letade bland våra favoritrecept. Till slut föll valet på chokladmuffins, och det var det ingen som ångrade när vi senare njöt av de nygräddade bakverken. Den härliga doften dröjde sig kvar i huset länge som för att påminna oss om att vi snart måste baka igen!

Bakning630x400.gif

Chokladmuffins630x400.gif

Text och foto: Robert, undersköterska

Sidan uppdaterades: