Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Årets Nobelfirande

Visst firade vi den 10 december även i år, men i lite mindre skala än vad vi brukar.

Nobeldagen på seniorcenter Sofiero firades med pompa och ståt, det var en härlig trerätterslunch som dukades upp till våra kunder. Anki, vår kock, hade som vanligt satt ihop tre festliga rätter som både smakade gott och såg riktigt lyxiga ut! Många uppskattande ord hördes om den goda maten och vackra dukningen.

Bordsdekorationer630x400.gif

Anne, vår fysioterapeut, läste högt för oss om roliga fakta om Alfred Nobel och Nobelfesten. Bl.a. fick vi veta att servisen som används vid festen är så ömtålig att den inte kan diskas i vatten utan behöver torrdiskas (vilket innebär att man torkar av tallriken med en fuktig trasa). Nobelservisen är tillverkad i Gustavsberg, designad av Karin Björquist och Gunnar Cyrén och skapad till festens 90- årsjubileum (1991). Färgerna är tänkta att symbolisera årstiderna, kontinenterna och de främsta av Nobelprisen.

Det bjöds även på underhållning av Cilla och Petra som framförde ABBA- klassiker och vi fick besök av tomten som delade ut godsaker till våra kunder.

Tomten-nobelfest630x400.gif

Det märktes ett extra stort engagemang från all personal som jobbade denna dag och tillsammans arrangerade en sprakande fest för våra kunder. Det blev en minnesvärd och ljus dag som satte guldkant på den annars ganska mörka adventstiden för både personal och boende.

Text och foto: Robert, undersköterska

Sidan uppdaterades: