Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det här gäller vid besök från 9 februari

För att undvika smittspridning fortsätter vi som tidigare med säkra besök. Det innebär till exempel att du som besöker oss ska använda munskydd.

Det är glädjande att nästan alla restriktioner i samhället nu är borttagna. Samtidigt är det viktigt att fortsätta skydda grupper med högre risk. Trots ett gott skydd av vaccin är antalet fall av covid-19 inom äldreomsorgen omfattande. Även milda symptom kan ge allvarliga konsekvenser för individer i denna grupp och riskerna ökar i takt med stigande ålder.

För dig som besökare gäller därför även fortsättningsvis att besöket ska ske på ett smittsäkert sätt och att du behöver följa de rutiner som verksamheten har. Det innebär till exempel att du ska fortsätta bära munskydd vid besök och vid eventuella symtom på sjukdom behöver du vänta med att komma.

Personalen fortsätter att följa de åtgärder som är beslutade för äldreomsorgen för att skydda de mest sårbara och inte riskera smittspridning. En förändring från 9 februari är att personalen inte längre arbetar hela tiden med både visir och munskydd utan endast har munskydd. Visir används däremot alltid vid omvårdnad av smittad kund.

Sidan uppdaterades: