Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ostprovarcirkeln Grynpipan 2.0 startar upp

Många ostar finns det. Har du lust att testa några du inte smakat tidigare så är du välkommen att vara med i en kamratcirkel med ostigt tema. Vi kör igång torsdag 25 mars på Träffpunkten mellan 14.00 och 16.00.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan startar vi kamratcirkeln Grynpipan 2.0. Vi kommer att träffas varje torsdag och provsmaka finostar och vilka tillbehör som passar bäst. Vi kommer att lära oss mer om vilka sorter som finns, hur de tillverkas, från vilka djur mjölken kommer och kika på olika läckra recept med ost som bas. Vi provar också att tillverka egen färskost med olika smaksättningar.

Vi har väl alla en relation till ost så låt oss utveckla den vänskapen och smaklökarna på köpet. Oavsett om du är finsmakare eller upptäckare är du välkommen att vara med. Fritt fram för förslag på olika teman och ostar att testa.

Det kostar inget att vara med och cirkeln är öppen för alla. Bra om så många som möjligt är med de tre första träffarna så vi kan få stöd av studieförbundet. Men självklart kan du komma med under tidens gång och komma på de träffar som passar dig.

Självklart träffas vi inte fler åt gången än att vi kan hålla avstånd. Vi är noga med hygien och att vi känner oss friska när vi ses. Handsprit och munskydd finns i överflöd. Detta gäller allt som händer på träfflokalerna och aktiviteter vid sidan av.

Vill du veta mer? Kontakta Pia på 070-431 99 38 eller pia.emilsson-westerby@nacka.se

Välkommen!

Sidan uppdaterades: