Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
Program

Föreläsningar på Övre plan

Övre plan kommer du till genom att gå upp för trappan mellan garderoben och cafeterian.

Föreläsningar äger rum i lokalerna Avance och Philipin, en trappa upp på övre plan. De som anmält sig till mässan har fått ett mail med anmälan till föreläsningarna i Monteringen och på Övre plan. Utöver dessa bokningsbara föreläsningar finns ett stort antal events och föreläsningar på torgen i stora mässhallen. Här gäller först till kvarn.

Program i lokal Avance

Daniel Barker, läromedelsutvecklare på Natur & Kultur

10:00 - 10:45

Utveckla undervisningen i matematik med digitala läromedel
NOKflex är ett digitalt läromedel som utvecklats för såväl elevens lärande som lärarens undervisning.Under föreläsningen tittar vi på hur NOKflex kan stötta läraren i att:

  • leda samtal om matematikens begrepp
  • utveckla elevernas problemlösningsförmåga
  • variera undervisningen med hjälp av programmering.

Målgruppen är lärare i åk 4-9 samt gymnasiet och det är lämpligt att ta med egen dator eller iPad då föreläsningen innehåller wokshopliknande inslag.

anna-lena häggström, Sanoma och Stella Savvidou, Boo Gårds skola

11:00 - 11:45

Om olika metoder passar för olika elever, varför bara välja en?
Blended learning kombinerar traditionella klassrumsmetoder med mer moderna datormedierade aktiviteter. Varje lärare har sitt sätt att undervisa. Precis som varje elev har sitt att lära. Med blended learning väljer du din egen mix av digitala och tryckta läromedel och formar din undervisning så att den passar just dig och dina elever. Att undervisa med blended learning innebär att arbeta med olika metoder och modeller vilket presenteras på föreläsningen. Anna-Lena Häggström och Stella Savvidou kommer också att ge exempel på hur undervisningen kan se ut.

Hur datorspel kan användas som lärverktyg i klassrummet

12:00-12:45

Minecraft: Education Edition i klassrummet
Peter Olofsson är utbildad gymnasielärare med stort intresse för, och kunskap om, skolans digitalisering. Han föreläser om hur Minecraft: Education Edition kan användas som lärverktyg i klassrummet. Peter jobbar idag som utbildningsansvarig på Haldor med att stötta skolor i deras införande och användande av Office 365, Microsoft Teams, och Minecraft: Education Edition som lärverktyg i klassrummet.
Denna föreläsning sker i samarbete med Dustin, vår IT-leverantör i kommunen.

studi

13:00 - 13:45

Skola för alla från första dagen
I Språkprojektet som är ett FoU-projekt utvecklas flerspråkiga filmer och quiz på Studi.se. Eleverna får med hjälp av Studi ett visuellt och auditivt stöd i det centrala innehållet i Lgr11 åk 7- 9 för de teoretiska ämnena. Med flerspråkigheten som en tillgång kan Studi stärka elevernas språk- och kunskapsutveckling.
Helena Dahlin, Studi

14:15-14:45 paneldebatt e-sport -se högerkolumn!

Digitalisering, bra eller dåligt?

15:00-15:45

Det är ingen fråga som går att svara ja eller nej på, utan med ytterligare frågor som hur, till vad och på vilket sätt? Utifrån en forskningsstudie med lärare och deras kompetenser i fokus så berör Karin dessa frågor utifrån möjligheter och hinder.
Karin Ollinen, Strategisk utvecklare Helsingborgs stad samt licentiand vid institutionen för utbildningsvetenskap, Lunds universitet

Program i lokal Philipin

Möblera ditt optimala klassrum med Peter Lippman

11:00 - 11:45 Extrainsatt föreläsning

Arkitekten Peter C Lippman vill designa skolor som ger förutsättningar för både lärande och social gemenskap. Han kallar det för evidensbaserad design. Han har medverkat i planerandet av flera klassrum i skolor i Nacka och håller workhops med lärare och pedagoger både på plats och genom webbmöten.

Learnify - digital lärplattform

13:00 - 13:45

Interaktiv undervisning kring film och litteratur med Learnify.

Tänk, ta efter och arbeta som framgångsrika skolor

14:00 - 14:45

Mats Rosenkvist från Successful Schools och BRAVOLesson föreläser om "Så här kan ni hantera utmaningarna kring att nå systematiskt fokus på bättre och bättre undervisning."

Innehåll:
Läraryrket på väg från att vara en konst och ett vackert hantverk till det OCH systematisk professionalism på vetenskaplig grund.
Hantera de fyra utmaningarna kring att nå systematiskt fokus på bättre och bättre undervisning.
1. Tid & prioriteringar
2. Tillit och förtroende
3. Evidensbaserad systematik
4. Kvaliteten på den feedback som ges – för lärarens/pedagogens reflektion

Möblera ditt optimala klassrum med Peter Lippman

15:00 - 15:45

Arkitekten Peter C Lippman vill designa skolor som ger förutsättningar för både lärande och social gemenskap. Han kallar det för evidensbaserad design. Han har medverkat i planerandet av flera klassrum i skolor i Nacka och håller workhops med lärare och pedagoger både på plats och genom webbmöten. Se intervju med honom som elever på YBC gjorde i mars

Paneldebatt e-Sport i lokal avance

14:15 - 14:45

Paneldebatt om e-sport i skolan
Under hela dagen har ungdomar och pedagoger e-sportat på torget e-sport i mässhallen. Nu har du möjlighet att lyssna till en paneldebatt kring gamification i skolans värld.
Panel:
Lars Ekelöw, digitaliseringsstrateg, Nackas kommunala skolor
Helena Kvarnsell, matte/NO-lärare, Björknässkolan
Katrin Dannberg, Högskolan Skövde
Josefin Nordin, Game Leader inom Projekt Studio Ludum
Gustav "Tickeling" Hogland, ung professionell spelare
Petter Sjöstrand, Area Academy

Sidan uppdaterades: