Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Li Degerman

Kokerska och barnsköterska

Berätta Li vad är det bästa med ditt arbete och vad är din idé om den goda måltiden på förskolan?
"Det bästa med mitt yrke är att få möta förskolans barn och få bidra med att grundlägga goda vanor och uppleva matglädje redan i förskoleåldern. Måltiden (frukost, lunch, mellanmål och fruktstund) på Vårgärdets förskola är så mycket mer än maten vi äter. Att barnen tidigt får lära sig att äta mycket grönsaker och mat som är hållbar för vår planet är självklart. Att kunna använda alla sina sinnen och ha pedagoger som guidar barnen genom måltiden är en viktig aspekt. Att utmana barnen att våga smaka och fundera över hur det ser ut, känns, doftar, låter och smakar är samtalsämnen vi uppmuntrar till. Jag väljer att servera mycket grön mat som har ett lågt klimatavtryck. 74% av maten är ekologisk. Jag väljer endast svensk kyckling/kött samt MSC-märkt fisk. Det serveras växtbaserade rätter 3 dagar i veckan för att sedan ha en fiskdag och en kycklingdag samt ett varierat mellanmål varje dag. På Vårgärdets förskola arbetar vi med måltidspedagogik som innebär att man har ett sunt förhållningssätt till mat och måltider samt att man arbetar med måltidsstyrda pedagogiska aktiviteter."