Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Matavfallsinspiratörer på torget i Finntorp

I onsdags anordnade Nacka vatten och avfall ett minievent på torget i Finntorp. Temat var matavfall och kretslopp samtidigt som besökarna informerades om att Nacka vatten och avfall nyligen flyttat in i området.

Sortera matresten-kampanj och ny mötesplats i Finntorp

Just nu pågår en regional matavfallskampanj i Stockholms län som syftar till att få fler att sortera ut sitt matavfall. Nacka vatten och avfall arbetar engagerat och aktivt i frågan och syntes bland annat på torget i Finntorp i onsdags:

- Det är viktigt att komma ut och prata med Nackaborna om matavfall, säger Erik Gidlund som jobbar som kundhandläggare på Nacka vatten och avfall.

- Ja, och att visa upp oss här i Finntorp, nu när vi flyttat hit, fyller Jennie Amneklev i, VA-ingengör på Nacka vatten och avfall.

Hälften av allt matavfall ska samlas in senast 2020 - men I Nacka har vi en bit kvar

Målet är att minst hälften av allt matavfall ska sorteras ut och behandlas biologiskt senast 2020. Enligt prognosen för 2019 kommer endast en fjärdedel av Nackas matavfall samlas in under året. Det finns alltså mycket kvar att göra:

  • Tänka på att allt matavfall ska sorteras ut i matavfallspåsen (även skal, ben, kärnor, kaffesump och äggskal).
  • Har man inte kommit igång med matavfallssorteringen än, är det enkelt att anmäla sig (eller påverka sin hyresvärd/styrelse om att börja). Läs mer här och anmäl dig idag!

Sidan uppdaterades: