Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Tillsammans för återvinning

Nacka vatten och avfall firade i söndags Återvinningens dag på Östervik kretsloppscentral tillsammans med en rad återbruksaktörer i Nacka och alla besökare på kretsloppscentralen. Engagemanget för återbruk och återvinning var stort hos alla besökare som gjorde det är lilla extra för miljön.

Samtidigt i hela Sverige

Återvinningens miljövinster uppmärksammades samtidigt i hela Sverige och firades tillsammans med alla er som tog den där extra tiden för att se till att era saker antingen lämnades till återvinning eller återbruk. Bakom kampanjen står branschorganisationen Avfall Sverige. För andra året i rad firade Nacka vatten och avfall återvinningens dag på Östervik kretsloppscentral tillsammans med återbruksaktörer i Nacka för att uppmärksamma återvinningens och återbrukets stora miljövinster.

Cykelservice och utlåning av böcker och verktyg

Besökare som kom med cykel till kretsloppscentralen fick gratis cykelservice av Good Bike och stannade för att fika och prata återbruk och återvinning. På cykel kom även Dieselverkstadens bibliotek som lastat sin lådcykel full med böcker och verktyg. Fabian Tholin från biblioteket berättar att slagborren är det verktyg som hittills varit mest populärt att låna hos dem och att det utökat sortimentet efter hand eftersom de märker att intresset ökar.

”Skvampar” av vantar

Sigfridsborgsskolan visade upp sina fina ”Skvampar” som elever i åk 3 har skapat av borttappade vantar. Alla elever i åk. 3 har under hösten varit på studiebesök på Älta kretsloppscentral och arbetar nu med en egen julmusikal om skräp och återvinning.

skvampar-700x350.jpg

Inredning av återbruk

Återbruket Tippen, Youth and care, byggde upp ett mysigt vardagsrum med inspirerande inredning de skapat av återbruk. Lindra second hand och Human Bridge bemannade återbruket och berättade om deras verksamhet. Vid dagens slut hade nästan hela återbruksrummet fyllts med saker som kommer gå till i Lindras Second hand butik i Sickla. Intäkterna används för utskick av sjukvårdsmaterial och handikapphjälpmedel till länder i Afrika och Östeuropa.

youth_and_care-700x350.jpg

Stort engagemang för återbruk och återvinning

Catarina Östlund, från Nacka Vatten och avfall berättar att firandet av återvinningens dag är ett bra tillfälle att träffa besökare på kretsloppscentralen och höra alla spännande idéer och funderingar om återvinning och återbruk. Engagemanget som visades hos alla utställare och besökare väcker stort hopp för ett fortsatt hållbart Nacka.

Läs mer här om återanvändning och återbruk i Nacka

För vår livsmiljö!

Sidan uppdaterades: