Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nyheter

Senaste nytt från Nacka vatten och avfall

Lyckad satsning på mobil kretsloppscentral rullar vidare

Till de mobila kretsloppscentralerna kan Nackabor utan bil lämna farligt avfall, mindre mängder grovavfall, elavfall, återbruk och textil. År 2022 utökades konceptet med Mobil KLC Maxi där man även kan fynda prylar, leksaker och böcker gratis i en fyndhörna. Utvärderingar visar att konceptet är uppskattat och nu utökas årets turlista.

Med anledning av TV-inslag om plast

Den senaste tiden har media uppmärksammat vad som sker med plast som slängs på kretsloppscentraler i svenska kommuner. Med anledning av SVT:s inslag om återvinning av plast vill vi informera om hur insamlingen fungerar i Nacka kommun och varför du fortsatt ska lämna både dina plastförpackningar och övrigt plastavfall till återvinning.

Julgransinsamling 14-15 januari

När julgranen barrat klart hemma hjälper vi dig att bli av med den. Helgen den 14-15 januari klockan 11-17 kan du lämna din julgran till vår insamling på flera platser runt om i Nacka. Välkommen!

Nya taxorna för 2023 har börjat gälla

Nu gäller nya avgifter för våra VA- och avfallstjänster. De nya taxedokumenten hittar du på sidorna med våra avgifter.

Nya avfallsregler påverkar dig som ska hantera bygg- och rivningsavfall

Från 2023 blir bygg- och rivningsavfall från hushåll ett kommunalt ansvar. I samband med det införs fler fraktioner på Nackas kretsloppscentraler och avgiften för hushåll tas bort.

Visar 5 av 197 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: