Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Skolinformation

Återbruks- och skaparmaterial till skolor och förskolor

Nacka vatten och avfall erbjuder skolor och förskolor i kommunen tillgång till giftfritt återbruks- och skaparmaterial som kan få nytt liv i barns och elevers händer.

Material får nytt liv

För att ta tillvara på ännu mer material som kommer in till våra kretsloppscentraler lämnar Nacka vatten och avfall ut återbruks- och skaparmaterial kostnadsfritt till skolor och förskolor. Målet är att ge skolor och förskolor i kommunen tillgång till giftfritt återbruksmaterial som kan få nytt liv i barns och elevers händer.

Utlämning i Finntorp

Material som lämnas ut i våra lokaler i Finntorp är exempelvis: träklossar, pussel, dekorsten, snäckor, kulor, träleksaker, pärlor, tyger, spel och böcker. Materialet är bland annat sådant som inte kan säljas vidare i butik och som sorterats ut av personer som arbetstränar.

Projektet är ett samarbete mellan Nacka vatten och avfall och våra samarbetspartners Myrorna, Lindra och Youth & Care, med bidrag från Puttis Rackartyg.

Utlämning av byggåterbruk på kretsloppscentralen

Från våren 2023 har vi även utlämning av material som lämnats in till byggåterbruk. Då kan det handla om kakelplattor, tapetrullar, träskivor, hyllor, diskbänkar med mera. Denna utlämning sker på Boo och Östervik kretsloppscentral.

Boka utlämtning

Material går bara att hämta under bokningsbara tillfällen.

Boka utlämtning av material


I samband med utlämning i Finntorp kan vi hjälpa till och ger råd kring vilken typ av material som är giftfritt i enlighet med Nacka kommuns mål: Giftfria förskolor. Ni som hämtar material är dock ansvariga för materialet när det hämtats, och hur det används i verksamheten.

skaparmaterial till skolor-777X290.jpg

Sidan uppdaterades: