Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Skolinformation

Återbruks- och skaparmaterial till skolor och förskolor

Nacka vatten och avfall erbjuder skolor och förskolor i kommunen tillgång till giftfritt återbruks- och skaparmaterial som kan få nytt liv i barns och elevers händer.

Material får nytt liv

För att ta tillvara på ännu mer material som kommer in till våra kretsloppscentraler lämnar Nacka vatten och avfall ut återbruks- och skaparmaterial kostnadsfritt till skolor och förskolor. Målet är att ge skolor och förskolor i kommunen tillgång till giftfritt återbruksmaterial som kan få nytt liv i barns och elevers händer. Projektet är ett samarbete mellan Nacka vatten och avfall och våra samarbetspartners Myrorna och Youth & Care, med bidrag från Puttis Rackartyg.

Material som finns är exempelvis: träklossar, pussel, dekorsten, snäckor, kulor, träleksaker, pärlor, tyger och spel. Vi erbjuder även utlämning av böcker. Materialet är bland annat sådant som inte kan säljas vidare i butik och som sorterats ut av personer som arbetstränar.

Boka uthämtning

Material går bara att hämta under bokningsbara tillfällen.

Boka uthämtning av material


I samband med utlämning informerar vi om vilken typ av material som är giftfritt i enlighet med Nacka kommuns mål: Giftfria förskolor.

skaparmaterial till skolor-777X290.jpg

Sidan uppdaterades: