Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Skolinformation

Boka ett studiebesök på kretsloppscentralen

Vill ni lära era elever mer om sortering och återvinning och få reda på hur det går till på en avfallsanläggning? Vi erbjuder kostnadsfria studiebesök på våra kretsloppscentraler för elever i årskurs 3.

Om studiebesöken

Ett studiebesök inleds med ett kort föredrag om vikten av att förebygga avfall, återanvända, sortera för att kunna materialåtervinna samt om energiåtervinning och om deponering. Därefter går vi en guidad tur på anläggningen. Som en praktisk övning får eleverna själva få prova att sortera i de vanligaste fraktionerna. Besöket avslutas med att alla elever får ett diplom.

Studiebesöken är kostnadsfria och vänder sig till elever i årskurs 3, i Nacka kommun. Respektive skola ansvarar själv för transport till och från anläggningen.

När?

Se datum i anmälningsformulär. Tidsåtgång: ca 90 minuter.

Plats

Boo kretsloppscentral (Boovägen 30, vid Morkullsvägen, Saltsjö-Boo), Östervik kretsloppscentral (Saltsjöbadsvägen, 133 49 Saltsjöbaden) samt Älta Kretsloppscentral (Ältabergs verksamhetsområde, Örkroken 15).

Bokning av besök

Ni anmäler er klass via vårt formulär på webben. Vi har ett begränsat antal platser. Först till kvarn!

Max 30 stycken elever per grupp. Vi ser gärna att ni är 2-3 stycken pedagoger med vid besöket.

I mån av tid tar vi emot studiebesök under andra tider på året och andra grupper än årskurs 3. Välkommen att kontakta oss!

Sidan uppdaterades: