Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Vi har stora förseningar i sophämtningen vilket drabbar stora delar av Nacka. Vänligen låt kärlen stå kvar ute. Ingen felanmälan behövs, vi följer upp detta löpande.

Frågor kring uppsägning

15

Ett barn slutar hos hos mig i samband med sommarsemestern. Vårdnadshavaren har skrivit på semesterlistan att barnet slutar till midsommar. Men de har inte gjort någon uppsägning i Nacka24. Hur hanterar jag det?


Svar:

Informera vårdnadshavaren om att säga upp platsen i Nacka24. Uppsägningstiden är 30 dagar från det datum vårdnadshavaren gör uppsägningen i Nacka24.

Fick du svar på din fråga?
8

En vårdnadshavare har accepterat plats i min verksamhet. Men nu har de fått ett erbjudande från en annan anordnare och har istället tackat ja till den. Barnet har fortfarande inte börjat. Vad gäller för uppsägningstid?


Svar:

Uppsägningstiden är 30 dagar från det att vårdnadshavaren säger upp platsen i Nacka24. Du kan självklart acceptera kortare uppsägningstid.

Fick du svar på din fråga?
6

En vårdnadshavare kommer till mig och säger att de inte är nöjda med den nuvarande anordnaren och att de vill börja hos mig istället. Jag har plats och kan ta emot barnet redan om tre dagar. Vad gäller?


Svar:

Uppsägningstiden är 30 dagar från det att vårdnadshavaren registrerat uppsägningen i Nacka24. Du kan välja att ändå ta emot barnet tidigare, även om du får vänta på checken tills uppsägningstiden är slut.

Fick du svar på din fråga?
5

En förälder berättade för personalen att de ska sluta men de begärde uppsägning via Nacka24 först en vecka senare. Från vilket datum räknas uppsägningstiden? När de meddelade muntligt eller när de lade in uppsägning i Nacka24?


Svar:

Uppsägningstiden är 30 dagar från det att vårdnadshavaren registrerat uppsägningen i Nacka24.

Fick du svar på din fråga?
3

Hur snabbt måste jag administrera uppsägningar?

Fråga:

En vårdnadshavare har sagt upp platsen hos mig och ska byta till en annan anordnare. Det är lång tid kvar innan barnet ska sluta men den nya anordnaren har hört av sig flera gånger om att jag ska administrera uppsägningen i Nacka24, så att hen kan placera barnet hos sig.  Hur snabbt måste det göras?


Svar:

För att underlätta för varandra bör alla anordnare hantera uppsägningar snarast möjligt. Nästa anordnare kan inte slutföra placeringen av barnet förrän du administrerat/godkänt uppsägningen.

Tänk på att alla kontrakt, uppsägningar och eventuella ändringar av vistelsetid ska hanteras i Nacka24 senast den 10:e i varje månad.

Fick du svar på din fråga?

Sidan uppdaterades: