Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Våga Visa-observationer våren 2022

De första observationerna inom Våga Visa efter pandemin genomfördes under våren på Kunskapsskolan Saltsjöbaden och Älta skola. Resultatet för Kunskapsskolan Saltsjöbaden uppfyller kraven för Gott exempel inom Våga Visa.

En del i utbildningsnämndens kvalitetssystem är observationer av förskolor och skolor, utförda av externa pedagoger. Syftet är att främja ökad måluppfyllelse genom att fokusera på kvaliteten för barnen och eleverna i verksamheterna, utifrån läroplanernas målområden. Observationerna genomförs inom ramen för Våga visa, utvärderingssamarbetet mellan Nacka, Danderyd, Sollentuna och Upplands Väsby kommun.

Våga Visa-observationerna har genomförts i över 20 år i Nacka, med undantag för uppehållet under pandemin. Vårterminen 2022 kunde observationerna startas upp igen i liten skala efter pandemin. Två observationer av grundskolor genomfördes i Nacka kommun; Kunskapsskolan Saltsjöbaden och Älta skola.

I februari 2023 kommer samtliga observationer från år 2022 att redovisas i en särskild tjänsteskrivelse, i enlighet med utvärderingsplanen.

Länk till observationsrapporten för Kunskapsskolan Saltsjöbaden
Länk till observationsrapporten för Älta skola

Sidan uppdaterades: