Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Vinnarna av utmärkelsen LÄRA 2023 hyllades på Lära-dagen

Fredagen den 9 februari samlades rektorer, huvudmän och andra inbjudna för att fira Lära-dagen i Nacka stadshus. Det blev en festlig förmiddag med fokus på 2023 års pristagare och de områden som utmärkelsen handlade om detta år.

Inledningstalare 670x715.jpgAnnmarie Palm, kundbemötandechef i Nacka kommun var Lära-dagens moderator och hon inledde dagen genom att lämna ordet över till de två inledningstalarna - Eivor Örenmark (M) som är utbildningsnämndens ordförande samt Veronica Grimheden Myhrström - utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör.

Område Extra anpassningar och särskilt stöd

Nedan ser vi alla glada vinnare inom området "Extra anpassningar och särskilt stöd - Maria Rubio, Noblaskolan Nacka Strand till vänster samt pedagogerna på Saltsjö-Duvnäs Montessoriförskola.

Pristagare 2023 Extra anpassning.jpg

Hanna Rondahl höll en föreläsning med titel "Extra anpassningar – vems ansvar?". Hanna väckte frågor kring vad som egentligen är extra anpassningar och ville inspirera skolor att samverka kring elever och dra nytta av kollegiala samtal för att bättre kunna stötta eleverna.

Hanna Rondahl 670x715.jpg

Område Naturvetenskap, matematik och teknik

Vinnare inom området "Naturvetenskap, matematik och teknik" var ämneslaget matematiklärare på Nacka gymnasium samt Julia Wannberg från Sågtorpsskolan.

Ämneslaget representerades av fem lärare som du ser på bilden nedan tillsammans med Julia Wannberg, till höger.

Pristagare 2023 Naturvetenskap matematik teknik.jpg

Per Sund föreläste på temat "Barn och elever som aktiva medskapare i naturvetenskaplig undervisning". Per gav deltagarna på LÄRA-dagen tips om hur man kan vända på upplägget på en lektion för att fånga elevernas intressen och vi fick alla lära oss hur fotosyntesen faktiskt fungerar!

Per Sund.jpg

De båda föreläsningarna filmades och kommer att läggas upp på Nacka kommuns webbsida så snart de har redigerats och textats.

Sidan uppdaterades: