Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Skanska söker praktikant

Skanska är ett stort byggbolag som just nu söker en praktikant till en byggarbetsplats i Nacka – Finnboda.

Nacka kommun har som krav när företag ingår avtal att de ska kunna erbjuda praktikplatser. Skanska har ett avtal med Nacka kommun och driver flera olika byggverksamheter där olika tjänster och arbetsområden ingår. De kan nu erbjuda en spännande praktikplats med inslag av både praktiskt och planerande arbete. Praktikanten kommer att arbeta tillsammans med de anställda på Skanska för att lära sig olika moment som yrkesrollerna kräver inom en byggarbetsplats.

Villkor

Skanska erbjuder en praktikplats på heltid (40 timmar/veckan). Praktikens längd är på tre månader med chans till förlängning. Praktiken startar i april 2018. Kandidaten ska vara intresserad, motiverad och ha viljan att lära, vara ordningsam och passa tider samt kunna hantera det svenska språket så pass bra att det fungerar på en byggarbetsplats. Arbetsgivaren ser gärna kvinnliga sökanden. Inga tidigare erfarenheter inom branschen är ett krav.

I arbetet ingår i huvudsakligen ett logistikansvar. Praktikanten ska ansvara för att arbetsplatsens dispositionsplan efterföljs på ett korrekt sätt. I arbetet ingår även hantering av dagliga leveranser till arbetsplatsen. Om behov finns kan utbildning för truckkort betalas av Skanska. Praktikanten skulle i sådant fall även få tillgång till en truck på arbetsplatsen.

Skanska anställer regelbundet till olika yrkesroller inom företaget men anställning är inget löfte efter praktiken.

Har Du kunder som är intresserade av att lära sig yrket som bygglogistiker?

Kontakta oss så berättar vi mer:
Tomas Haraldsson, arbets- och företagsenheten, Nacka kommun
Telefon: 08-718 88 29
E-post: tomas.haraldsson@nacka.se

Sidan uppdaterades: