Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Nytt verksamhetssystem för ansökan till Nacka vuxenutbildning

Nacka kommun byter verksamhetssystem från Nacka24 till Alvis.

Informera era elever

Nacka kommun byter verksamhetssystem för ansökan till vuxenutbildningen och kommer därför att senast den 4 september 2022 handlägga samtliga ansökningar som inkommit.

Det innebär att ni behöver informera elever i pågående studier att de ska ansöka till samtliga kurser som är aktuella för dem och som har kursstart under hösten 2022 senast den 4 september.

Antagningen till samtliga kurser ska vara klart 8 september

Som anordnare behöver ni göra klart antagningen (det vill säga anta och exportera) för samtliga kursstarter (sfi, grundläggande och gymnasial) senast den 8 september 2022. Ni kommer inte ha tillgång till Nacka24 under vecka 37–39. Det innebär att sista datum som ni har tillgång till Nacka24, och kan anta en elev till kursstarten hösten 2022, är 8 september 2022.

Tillgång till nya verksamhetssystemet Alvis

Fredagen 9 september 2022 inleder Nacka vuxenutbildning migrering av data från Nacka24 till Alvis. Under vecka 40 kommer ni som anordnare få era behörigheter och därmed även tillgång till Alvis. Preliminärt kommer ni kunna mata in utbud för kursstarter för januari-mars 2023 under vecka 41–42. Mer information om det kommer preliminärt under september.

Eftersom ni inte har tillgång till Nacka24 efter 8 september 2022 innebär det att även alla betyg och avbrott som gjorts fram till 8 september 2022 måste finnas registrerade vid denna tidpunkt. Allt som eventuellt görs i Nacka24 från och med 9 september 2022 kommer inte att sparas och följer inte med i migreringen till Alvis.

När ni får tillgång till Alvis ska ni registrera det ni inte kunnat registrera under vecka 37–39, det vill säga betyg, avbrott, ej påbörjade kurser samt ändrade kursdatum.

När ni får tillgång till Alvis kommer ni även att behöva registrera närvaro för samtliga sfi-elever för tidsperioden juni-september.

Preliminärt öppnande för ansökan i nya verksamhetssystemet

  • Anmälan till sfi-kurser öppnar preliminärt igen i mitten av oktober 2022.
  • Ansökan till januari 2023 för kurser på grundläggande och gymnasial nivå öppnar preliminärt november 2022.

Nacka vuxenutbildning tar över rapporteringen till CSN

Det är också viktigt att ni känner till att Nacka vuxenutbildning tar över rapporteringen till CSN från och med 1 juli 2023. Fram till dess ska ni fortsätta att rapportera till CSN enligt nuvarande rutin/arbetssätt. Under våren 2023 kommer mer information om detta.

Notera även att de nivåtester som Nacka erbjuder medborgare är stängda under vecka 36–39.

Har ni frågor?

Hör av er till vuxenutbildningen@nacka.se

Sidan uppdaterades: