Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Gustaf Tadaa

Gustaf har över 20 års erfarenhet från att starta upp och driva företag, och är en av Sveriges mest anlitade föreläsare. Hans engagemang handlar om den snabba teknologiska utvecklingen, den digitaliserade världen och hur den påverkar oss.

Gustafs akademiska bakgrund är inom kognitionsvetenskap, retorik, kemi, juridik, biomedicin och ekonomi. Han har under de senaste 12 åren föreläst om framtidsfrågor. Gustaf bor i Sickla med sin fru och två barn.

Unikt med Nacka

Vad anser du är unikt med Nacka som kan utvecklas vidare?

Närheten till Stockholm är vår största styrka. Det är fantastiskt att kunna utvecklas som en del av huvudstaden. Samtidigt finns det så mycket yta, med möjligheter att skapa bostäder och plats för nya företag och människor att växa.

Dröm om Nacka

Har du någon dröm om Nacka som plats att bo, leva och verka på?

Jag hoppas att vi kan förena storstadens surr, kreativitet och intensitet med naturen och närheten till vattnet. Nacka är platsen där framtidens kreativa Stockholm kommer att utvecklas. Här kommer vi bygga det nya.

Hinder idag och framåt

Vilka hinder ser du för att uppnå ditt Nacka?

Rädsla för det nya. Faktum är att Nacka kommer att förändras, att Nacka kommer att växa. Vi kan välja att försöka stänga dörrar och stoppa utveckling, men det kommer bara skjuta på våra problem. Vi behöver visa mod och våga lita på framtiden.

Förändras i Nacka

Vad behöver förändras i Nacka för att platsen ska utvecklas?

Vi behöver låta individuella medborgare ha mindre makt att sätta stop för idéer och initiativ. När nya projekt fastnar i processer som tar åratal och kostar miljoner, så hindrar det vanliga medborgare att delta i utvecklingen av Nacka. Det blir bara de som har tid och pengar som får vara med och bestämma.

Inspireras av

Finns det någon plats i Sverige eller världen som Nacka kan inspireras av?

Black Rock City, den temporära staden I Nevadaöknen där Burning Man tar plats är en otrolig intressant plats att besöka för att förstå stadsutveckling och hur vi kan bygga framtidens samhälle tillsammans.

Sidan uppdaterades: