Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Framtidsdialog Nacka

Röster om Nackas framtid

Under dialogens gång träffar vi olika personer som delar med sig av sina tankar om framtidens Nacka. Intervjuerna utgår från frågorna under "fem frågor till dig om framtidens Nacka".

Ge oss förslag

Känner någon som du tycker ska få sin röst hörd här?

Skicka gärna in förslag.

Jonas Hård - rektor på Nordic International School

jonas-hard100x350.jpg"Nacka är en väldigt företagsvänlig kommun där kommunen känns välkomnande. Det är viktigt att vidmakthålla och utveckla. Kommunen är också väldigt tävlingsinriktad. Alla strävar mot att bli bäst, oavsett om det handlar om skolor eller annan verksamhet. Det innebär att konkurrensen är hård."

Här kan du läsa hela intervjun med Jonas.

Anna Laestadius Larsson - journalist och författare

Anna1000x350.jpg

"Basecamp Lyngby är ett superspännande bostadsprojekt strax utanför Köpenhamn. En stor, slingrande byggnad med gröna tak och innergårdar som smälter in i den omgivande miljön. En grön, hållbar oas där generationerna lever tillsammans – precis som min dröm om Nacka!"

Här kan du läsa hela intervjun med Anna.

Gustaf Tadaa - föreläsare och entreprenör

GustafTadaa1000x350.jpg

"Black Rock City, den temporära staden i Nevadaöknen där Burning Man äger rum, är en otrolig intressant plats för att förstå stadsutveckling och hur vi kan bygga framtidens samhälle tillsammans."

Här kan du läsa intervjun med Gustaf.

Erik Wallén Widell - en av Årets företagare i Nacka 2022

Erik_Wallen_Widell_ingress.jpg

"Det är viktigt att planera framåt så att företag kan växa där de finns, istället för att behöva flytta. Men även att forsätta satsa på funktionell infrastruktur. Desto bättre den är, desto lättare blir det att kombinera staden med landet i människors liv."

Här kan du läsa intervjun med Erik

Per Schlingmann - författare, föreläsare och entreprenör

”Eftersom Nacka kommer att växa så finns en möjlighet att verkligen skapa en plats för människor; en hållbar plats med livskvalitet. Om Nacka lyckas med det så kommer pengarna automatiskt.”

Här kan du läsa intervjun med Per.

Vilde Rundfloen - LAGKAPTEN I NACKA IBK:S DAMLAG

"Det jag tycker är unikt med Nacka är att det finns så många olika saker att göra här. I Nacka har man nära till vatten, natur, djur och skog samtidigt som det är väldigt nära till Slussen och stan."

Här kan du läsa intervjun med Vilde.

Sidan uppdaterades: