Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kadi Upmark

Kadi Upmark är VD för Vår Gård i Saltsjöbaden och bor i Björknäs. 2021 utsågs hon till Årets Nackaprofil.

Kadi har en hel rad smultronställen i Nacka:

Björknäs trädgård, promenaden runt Svindersvik/Kvarnholmen, promenaden från Nacka Strand till Saltsjöqvarn, Älgö med dess gömda och vackra badställen (jag har bott på Älgö och Saltsjöbaden i 13 år), Kvarnholmen (som New York, vackert och coolt!), Nacka Strand och Kajen - så himla cool och häftig utveckling, Claudio, Nacka Strand (Vilken pärla!), Saltsjöbadens bokhandel - underbar på alla sätt och vis och så Skogsö Keramik, där tankar man energi och inspireras till kreativitet.

Kadi skulle gärna vilja se en designbutik med både vintage och nytt i Nacka och gärna också en musikarena för konserter, både inom- och utomhus – kanske i Nacka strand?

Unikt med Nacka

Vad anser du är unikt med Nacka som kan utvecklas vidare?

Samtliga områden längs vattnet; Kvarnholmen (Munspelet i synnerhet). Bygg en supercool evenemangsarena där för konserter och andra evenemang! Nacka Strand, ännu fler aktiviteter; marknader och liknande.

Nackas fantastiska förutsättningar att bli platsen för högre utbildningar, skapa små campus med innovativa utbildningar; arkitekturskola, teknikcampus och så vidare. Här finns allt som lockar unga och drivna människor, företag och näringslivsklimat som inspirerar och stärker förutsättningar, naturskönt läge för alla typer av aktiviteter och intressen.

Dröm om Nacka

Har du någon dröm om Nacka som plats?

En destination som är levande och innovativ. Utvecklande och avkopplande på samma sätt. Kreativa miljöer och utvecklande idéer ger grogrund för fler nya tankar och skapar utrymme för modigt entreprenörskap.

Hinder idag och framåt

Vilka hinder ser du för att uppnå ditt Nacka?

Inga! Skämt åsido; det är oerhört viktigt med fortsatt uthållighet, ekonomisk stabilitet och trygghet. Och fortsätt jobba med starka förebilder.

Förändras i Nacka

Vad behöver förändras i Nacka för att platsen ska utvecklas?

Fortsätt jobba med höga ambitioner och höga mål, tro på sin riktning och säkerställ rätt fokus. Fortsätt jobba med det ni lagt bra grund för och ge inte upp utan fortsätt nå mål för mål. Tunnelbanan måste genomföras enligt plan, likaså behöver arbetstillfällena bli fler. Bra kommunikationer och bra förutsättningar för tjänsteutbud och även fritidsaktiviteter är viktiga, liksom ett starkt samarbete mellan kommun, företagarna och näringslivet i stort.

Inspireras av

Finns det någon plats i Sverige eller världen som Nacka kan inspireras av?

Varberg med omnejd (Halland i stort) där samverkan är oerhört starkt etablerad. Inga referensbilder från utomlands, tyvärr. Men tänker att danskarnas mentalitet kan inspirera oss: allt är möjligt och gör det du gör med glädje.

Vill du också svara på frågorna om Nackas framtid? Länken går till plattformen Vocean

Sidan uppdaterades: