Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vilde Rundfloen

Vilde är lagkapten i Nacka IBK:s damlag. Hon är född 2000 och har spelat innebandy i Nacka Wallenstam IBK sedan hon var fem år. År 2020 skrev hon 15-årskontakt med klubben. ”Jag vill spela hela mitt liv i Nacka".

Nacka IBK är en av Sveriges största innebandyföreningar med knappt 1000 utövande spelare, ledare och medlemmar.

Unikt med Nacka

Vad anser du är unikt med Nacka som kan utvecklas vidare?

Det jag tycker är unikt med Nacka är att det finns så många olika saker att göra här. I Nacka har man nära till vatten, natur, djur och skog samtidigt som det är väldigt nära till Slussen och stan. Det finns såklart andra kommuner som ligger nära stan men inte som har den natur och de vattenområden som just Nacka har.

Det som också känns lite unikt är stämningen i Nacka. Jag är uppvuxen i Saltsjö-Boo och det är ett väldigt härligt område där man hälsar på varandra, folk pratar med varandra, folk hjälper varandra. Så kanske det inte är överallt i Nacka, men nu bor jag i Finntorp och där är det också så. Finntorp är som ett eget litet mysigt område där man hälsar, man pratar med de som jobbar i butikerna och frågar hur det är. Man kanske inte känner varandra eller umgås privat men man tycker ändå om de som bor i samma område. Det tycker jag är väldigt fint och jag tror det är unikt också.

Dröm om Nacka

Har du någon dröm om Nacka som plats?

Det händer så mycket här, och det byggs så mycket, så nu är ju drömmen att allt ska bli klart! Jag tror absolut att det kommer att bli jättefint och man längtar ju verkligen dit.

Annars tycker jag att Nacka ska vara en kommun där man kan göra allt. Man ska kunna satsa på en utbildning, på idrott, på jobb. Allting ska finnas i Nacka. Det kanske är orealistiskt att precis alla idrotter eller alla jobb ska finnas här men det ska ändå finnas väldigt många valmöjligheter.

Hinder idag och framåt

Vilka hinder ser du för att uppnå ditt Nacka?

Det är viktigt att Nacka är en kommun för alla åldrar. Det ska inte bara vara barnfamiljer, eller bara studenter eller bara pensionärer. Det ska vara från vaggan till graven. En blandad befolkning. Alla ska känna att de kan etablera sig här, oavsett bakgrund eller ålder.

Förändras i Nacka

Vad behöver förändras i Nacka för att platsen ska utvecklas?

Det byggs så mycket nu, det skapas många arbetsplatser och nya bostäder, så i nästa steg hoppas och vill jag att vi satsar på friluftslivet och sporten. Kanske fler anläggningar och fotbollsplaner, jag vet att det är på tapeten och jag hoppas också att det händer. Det gör så mycket för ett samhälle tänker jag. Barn får ett ställe att röra sig på, umgås och utvecklas. Så det är vad jag hoppas jag blir nästa steg för Nacka. Annars är vi på gång med det mesta, tycker jag.

Inspireras av

Finns det någon plats i Sverige eller världen som Nacka kan inspireras av?

Jag skulle vilja att Nacka blev lite mer som södra Europa. Att alla hälsar på varandra, att man möter varandra med ett leende och vågar prata med sina medmänniskor. Den kulturen tycker jag Nacka ska låta sig inspireras av.

Jag hoppas att Nacka, och även Sverige, men Nacka skulle kunna vara ledande här, blir mer som Spanien. Man ska känna sig välkommen och glad här. Och man ska känna att man kan lita på sin medmänniska. Det skulle kunna bli en Nackakultur. Det är egentligen en liten enkel sak men det gör så otroligt stor skillnad.

Sidan uppdaterades: