Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Lägesrapport

En julhälsning till alla anhöriga från ledningen på seniorcenter Talliden.

Vi vill börja med att tacka er, alla tålmodiga och förstående närstående, som tillsammans med oss rättar sig efter de rekommendationer vi får från Regeringen och Folkhälsomyndigheten. Ibland kommer förändringar snabbt och vi får förhålla oss till dem på bästa sätt. Målet är ju ändå att skydda våra äldre på bästa sätt.
Vi jobbar på och följer alla restriktioner samt basala hygienrutiner för att minimera risken för smitta.


Det är lugnt på Talliden. Vi tänder ofta en brasa på eftermiddagarna, lyssnar på musik eller ser en film. Köket lagar som vanligt god och varierad mat och vi får ofta nybakat till kaffet. Fram till skrivande stund har vi haft aktiviteter varje dag, även på helgen då personal ordnar med högläsning och musikstund. Nya restriktioner gällande gruppaktiviteter har nu kommit. Under en tid kommer därför våra gruppaktiviteter ställas in helt men vi hoppas på att kunna starta upp dem snart igen. För att då göra aktiviteterna mera Covid- anpassade har vi ändrat om lite i aktivitetsschemat, i syfte att kunna fortsätta ha gruppaktiviteter, fast med färre deltagare per gång. För de som har behov erbjuds individuell träning precis som innan.

Även vår traditionella Nobellunch blir annorlunda i år. Avdelningarnas kök ställs i ordning och maten kommer att serveras där istället för i Salongen. Även den sedvanliga jullunchen, där många av er brukar delta, ställs in. Den ersätts med jullunch på själva julafton för våra kunder. En julkonsert i december planeras där artisterna står ute och sjunger men högtalaren ställs in i Salongen så att alla kan höra. Vi kommer även att baka lussebullar och bygga pepparkakshus som vi brukar men aktiviteten utförs avdelningsvis istället för tillsammans.

Innan denna restriktion började gälla hann vi med en torsdagsdans. Personal och kunder dansade till svängig musik. Köket serverade tilltugg och gott att dricka. Det uppskattades mycket av alla som deltog. Balansgruppen hade så många deltagare att vi fick flytta ut barren i Salongen för att få plats. På Allhelgonahelgen spelades klassisk musik vid brasan och ljus tändes både ute och inne. Det var mycket stämningsfullt.

När det åter är möjligt kommer en grupp i Biblioterapi startas upp för de som uppskattar läsning. Separat inbjudan till denna kommer. Planen var att starta i november-december, men detta skjuts nu på framtiden. Personalen som arbetar helg kommer att ha aktivitet i Salongen även på helgerna. En avdelning i taget ansvarar för aktiviteten som kan bestå av högläsning, allsång, bingo, korsord mm. Även detta kommer att starta upp så fort det är möjligt.

Vi vill påminna om möjligheten att träffa era nära och kära via Skype. Avdelningarna har iPads som kan användas för detta ändamål, kontakta avdelningen så hjälper personalen till.

Det har varit ett märkligt år och vi får hålla ut tills det är över och göra det allra bästa av det vi har. Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Ljusslinga-kruka630x400.gif

Med vänlig hälsning

Jessica med personal

Sidan uppdaterades: