Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredric Fredricsson om att bo på Bergåsen

BERGÅSENS SERVICEBOENDE - Allt jag behöver för att känna mig nöjd finns här. That's it.

Berätta om stödet du får här.
- Jag behöver hjälp med att betala mina räkningar med datorn. Tandläkaren behöver jag hjälp att gå till, boka läkartider och sånt och hjälp med mina mediciner. Handlar gör jag på måndagar. Jag behöver hjälp att hitta rätt bland varor och hjälp att köpa rätt saker.

- Jag städar själv – jag har valt att ha det så. Tvätten sköter jag själv. Jag har ju egen tvättmaskin och torktumlare. Jag vet att jag kan få hjälp om jag behöver. I övrigt klarar jag mig själv och går till min arbetsträning.

Hur är det med nöjen..?
- Jag brukar bara vilja ha personal med mig på konserter. Bio nån gång ibland. Filmkvällarna här brukar jag ju vara med på. Vi väljer egna filmer.

Vad tycker du om stugsemestern?
- Den är rolig och trevlig. Då kommer man ut på landet och får göra en hel del aktiviteter i friska luften. Jag tycker om stugsemestern helt enkelt och det känns alltid skönt att komma hem till boendet efter man varit borta en vecka... Skönt att få ett avbrott och återkomma. Det hade man inte tyckt om man varit här hela tiden.

Hur gör du för att påverka stödet du får?
- Jag säger oftast till personalen. Jag är med på husmötet nån gång ibland. Visst kan jag påverka och också avstå från hjälp.

Vad tycker du om lokalerna?
- De är ljusa och fina, högt i tak och så. TV-rummet är rymligt. TV:n har bättre bildkvalitet än min egen TV.

Hur är maten som lagas i stora köket?
- Ibland bättre, ibland sämre. Man äter efter behov, tycker jag.

Vad gör du om du inte gillar maten?
- Om jag inte gillar maten, så slänger jag den. Då kan jag laga egen mat hos mig. Jag steker hamburgare ibland eller tar nåt annat jag har hemma. Jag kan få hjälp om jag behöver det. Brandlarmet kan gå om det blir mycket matos.

Hur är din lägenhet?
- Stor och rymlig och högt i tak. Jag har precis allting jag behöver. Jag gillar boendet också. Precis det som hör till. Allt jag behöver för att känna mig nöjd finns här. That's it.

Text och foto: Sara Örnberg, stödassistent
Bergåsens serviceboende

Sidan uppdaterades: