Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Korttidsboende

På kortis erbjuder vi miljöombyte och en individanpassad, meningsfull fritid med upplevelser och social gemenskap. Vistelsen hos oss anpassas i nära dialog med barn, ungdomar och deras familj.

Kontaktuppgifter

Nyckelviken hus kontaktNyckelvikens korttidsboende
Bråvallavägen 11-13
131 47 Nacka

Telefon hus 11:  070 - 431 76 08

Telefon hus 13:  070 - 431 76 33

Nyckelvikens korttidsboende ligger ett stenkast ifrån det natursköna Nyckelvikens naturreservat med tillgång till stor trädgård. Vi finns i två enplansvillor och har plats för sex personer i varje hus.

Vi vänder oss till

Barn och ungdomar med funktionsnedsättning t.ex. utvecklingsstörning, neuropsykiatriska diagnoser, autism och autismliknandetillstånd som behöver få miljöombyte och upplevelser tillsammans med andra.

Gemensamt för verksamheten

Alla barn och ungdomar bor i var sitt rum. Meningen är att alla ska hjälpa till med vardagliga bestyr efter sin förmåga, givetvis med en hjälpande hand från personal, som finns på plats dygnet runt. Barnen/ungdomarna återkommer regelbundet till oss, intervall och vistelsens längd varierar. Många av våra barn och ungdomar har omfattande funktionsnedsättning och stora behov av omvårdnad.

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och struktur för de som behöver det. Vad vi hittar på för aktiviteter är beroende av den enskildes önskemål och förutsättningar.

Målsättningen är att det ska vara roligt och att alla ska få en meningsfull fritid.

Personal

På Nyckelvikens korttidsboende arbetar engagerade och professionella medarbetare med lång erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar.

Sidan uppdaterades: