Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

När snön smälte...

NYCKELVIKENS KORTTIDSBOENDE Fredag kväll var händelserik på kortis. Vatten forsade från skogen och till slut fick proffsen på vatten- och avloppsjouren rycka ut med grävmaskin.

Det var fredag eftermiddag och våra ungdomar hade precis kommit till kortis. En av taxichaufförerna påpekade att det var väldigt mycket vatten utanför vår entré.

När vi gick och tittade upptäckte vi att det forsade vatten från skogen vid Nyckelviken ner på vår tomt. Det rann så mycket vatten att brunnarna inte hann med att leda bort det.

Jag och en kollega tog en varsin kvast och sopade undan för att hindra att vattnet rann ner i husgrunden.
Efter en hel del sopande insåg vi att det inte kommer sluta att forsa vatten och vi behövde hjälp. Vi lyckades få fram ett journummer från Nacka kommuns telefonsvarare som vi ringde.

Södertörns brandförsvar kom, men tyvärr kunde inte de hjälpa oss. De i sin tur fick tag på Nacka kommuns vatten- och avloppsjour. De sa att det behövdes en grävmaskin som måste gräva undan och leda om vattnet. Medan vi väntar in hjälpen så fortsätter vi att sopa för fullt. Grävmaskinen anlände till slut och vi kunde äntligen släppa kvastarna och överlåta det till proffsen.

Ja, en händelserik kväll, men jag tycker att vi löste det väldigt bra ändå!

Text och foto: Carina Sandén
Nyckelvikens korttidsboende

Sidan uppdaterades: