Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Om oss

Berguddens förskola, den lilla förskolan vackert belägen vackert belägen med närhet till skog och hav

Ett barn har hundra möjligheter....

…som får växa och ta plats på Saltsjöbadens förskolor. Genom att använda alla våra sinnen, genom musik, skapande, rörelser, barns tankar, fantasi och lekar formas en utvecklande och leklärande undervisning för förskolornas ALLA barn som tar avstamp ur Läroplanens mål och riktlinjer.

Natur, skog, sjöar och hav

Utanför vår förskola finns naturen med skog, sjöar och hav! Varje dag ger sig någon grupp iväg, ibland med lite varmt i termosen, för att utforska närmiljön. Tillbaka i förskolan möts barnen av välkomponerad och grönsaksrik mat tillagad från grunden i Igelboda skolas kök, läs mer här.

Våra avdelningar och längtan....

Förskolan har tre avdelningar. Sjötrollet för de minsta barnen, Bergatrollet för mellanbarnen, och Sjöjungfrun för de äldsta barnen. På förskolan arbetar 11 pedagoger, vars drivkraft är att skapa en trygg och utvecklande lärmiljö för alla barn. Det är viktigt för pedagogerna att barnen känner sig trygga med dem alla. En öppenhet och trygghet som är extra väsentligt den dag det är dags för ett barn att ta klivet in till en ny avdelning. Vi märker ofta hos barn en längtan blandat med en smula pirrighet över att byta barngrupp. En förväntan som handlar om att delta i nya, annorlunda och spännande saker tillsammans med de lite större kamraterna.

Ledningsorganisation

Förskollärare och barnskötare arbetar tillsammans på förskolan. Förskolläraren har det pedagogiska huvudansvaret på respektive avdelning. De avdelningsansvariga förskollärarna, platssamordnaren och den biträdande rektorn bildar en ledningsgrupp, som arbetar med både pedagogisk och organisatorisk utveckling.

Saltsjöbadens rektorsområde

Berguddens förskola tillhör Saltsjöbadens rektorsområde bestående av totalt 6 förskolor och 3 skolor; Vårgärdets förskola, Berguddens förskola, Igelboda förskola, Fiskarhöjdens förskola, Gläntans förskola, Krabbans förskola, Igelboda skola, Neglinge skola och Samskolan. Läs mer om Saltsjöbadens rektorsområde.

Öppettider

Vi har öppet varje vardag. Vi följer Nacka kommuns gemensamma riktlinjer och har öppet efter behov. Vi stänger förskolan fyra veckor under sommaren. Vi har tre-fyra planeringsdagar per år enligt kalendarium. Vi har personalmöte (APT) en gång per månad, förskolan stänger då kl 15.45.

Sidan uppdaterades: