Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Korallen

Vår mat

Förskolans måltider är så mycket mer än maten vi äter; det är en fantastisk pedagogisk stund som innebär att barnen tidigt utmanas att testa olika smaker och olika texturer.

Förskolan skapar tillfällen för barnen att använda alla sina sinnen i en trygg miljö tillsammans med duktiga pedagoger. Att utmana barnen att våga smaka och fundera över hur det ser ut, känns, doftar, låter och smakar är inte bara något vi uppmuntrar utan det är en viktig del i förskolans uppdrag. Tillsammans med reflekterande samtal skapas trygghet och nyfikenhet att upptäcka världen på olika sätt.

Förskolan serverar frukost, lunch och mellanmål. All mat tillagas från grunden av en utbildad kock. Vi använder till största delen ekologiska produkter i matlagningen och vi undviker socker i möjligaste mån. Förskolan serverar varierad kost och vi utgår ifrån Livsmedelsverkets riktlinjer. Våra förskolor strävar en minskad klimatpåverkan och försöker därav minska köttkonsumtionen. Vi serverar vegetarisk mat två-tre dagar i veckan.

Matsedeln går även bra att ha som app i mobilen, laddas ner från Appstore. Appen heter skolmaten

Sidan uppdaterades: