Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Myrsjöskolan

Om Myrsjöskolan

Myrsjöskolan ligger fint i naturen i Saltsjö-Boo, en dryg mil från Stockholm. På skolan arbetar 180 personer med ca 1280 elever från förskoleklass till årskurs nio.

Myrsjöskolan ligger naturskönt helt nära Myrsjön och angränsande till Rensättra natrureservat i Nacka kommun. Rensättra naturreservat erbjuder våra elever naturupplevelser och goda förutsättningar för rekreation och lustfyllt lärande med sina öppna betesmarker, skogar och vattendrag. Skolan ligger mitt i sitt upptagningsområde, mitt i byn och nära sin elever.

Skolan har plats för ca 1200 elever från förskoleklass till årskurs nio. Skolan är fördelad i två hus, ett med högstadie årskurs 7-9 och ett med elever från förskoleklass till årskurs 6.

I årskurs 7-9 är klasserna små, ca 20 elever, det ger goda förutsättningar för en lugn arbetsmiljö.

Myrsjöskolans målsättning är att vara en skola där elever och personal trivs och känner sig trygga. En skola med fokus på elevernas kunskapsutveckling. Eleverna ska uppleva att deras tid på skolan bidrar till en positiv personlighetsutveckling. Vår strävan är att lära eleverna ta ansvar för sitt eget lärande och att vilja lära mer.

Alla elever i åk 4-9 har sin egen Chromebook som ett redskap i undervisningen. I årskurs F-3 har vid god tillgång till iPads för eleverna.

På Myrsjöskolan vill vi att maten ska vara varierad, näringsriktig och att miljön ska vara inbjudande, lugn och trygg. Vi arbetar ständigt för att kunna erbjuda så närodlad och ekologisk mat som möjligt, vilket innebär att vi vill servera så få hel- och halvfabrikat det bara går, där mängden glutamat och socker är så låg som möjligt. I vårt kök lagar vi all mat från grunden och vår ambition är att alla ska få en god och näringsriktig måltid och att man ska våga smaka på all mat. Smakerna ska vara nya och även någon smak som man känner igen.

Myrsjöskolan är en del av MYRSJÖ rektorsområde | Nacka kommun

Sidan uppdaterades: