Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Alumni: intervju Hedda Källman

Mitt namn är Hedda Källman, jag är 20 år och är uppväxt på Värmdö. I sensommars flyttade jag från Stockholm till Uppsala för att påbörja min barndomsdröm av att studera juristprogrammet vid just Uppsala universitet.

imagevbosb.png

Vilka ämnen intresserar dig mest i dina studier?

Under min gymnasietid frodades mitt intresse kring samhällsvetenskap men likväl kriminologi och psykologi. Det har varit något kring hur vi människor kollaborerar med varandra och förståelsen av våra val som fångat mitt intresse. Något som jag hoppas få väva in i mitt framtida yrke.

Varför valde du Nacka gymnasium och ditt gymnasieprogram?

Många av mina val genom livet är grundade på magkänsla, vad är den genuina känslan när jag sätter mig själv i en viss position? När jag fick möjligheten att ta mig till Nacka gymnasium på öppet hus så kunde jag genuint se mig själv där, gående i korridorer, trappor och sittandes i salarna. Det var ett val jag med facit i handen absolut inte ångrar. Jag studerade samhällsvetenskap med inriktning sam och har aldrig där tvekat vid beslutet, det kändes lika rätt för mig dag ett som vid studenten. Ämnena gav mig möjligheten att studera just det som fångade mitt intresse, likväl som en möjlighet att studera vidare efter examen.

Berätta om någon erfarenhet eller lärdom som du tagit med dig från din gymnasietid?

Tänker jag tillbaka till min tid på Nacka gymnasium så är det oundvikligt att inte tänka på den fantastiska kontakten jag fick möjlighet att knyta under mitt tredje år. Jag tror att ibland är vi så upptagna med våra egna liv och alla de saker vi vill hinna med att vi glömmer bort att stanna upp, ta ett steg tillbaka och bara andas. Min specialpedagog sa ofta till mig att skynda långsamt och lärde mig att göra sitt bästa kan ibland betyda att bara ta sig upp och gå komma till skolan. Han är en person som hjälpte mig enormt mitt sista år och som fortfarande, troligtvis för alltid erhåller en speciell plats hos mig.

Hur har din utbildning hos oss påverkat de val du gjort efter gymnasiet?

Under mitt sista år fick jag chans att lite börja om på rätt fot igen, samla hopp och sakta ta mig vidare. Det gjorde att jag i lugn och ro kunde skapa en ny plan för att nå framtidens mål, men nu på mina egna villkor. Det var under mitt sista år jag genuint kände mig hörd och sedd av de vuxna runt omkring mig. Sträckte jag fram en hand så tog de emot den och hjälpte mig på bästa sett. Något jag tror gav mig så mycket mer kraft än vad jag då förstod. Så ta emot all hjälp du kan få, för du förtjänar det verkligen.

Sidan uppdaterades: