Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Välkommen till en populär gymnasieskola med stor bredd!

På Nacka gymnasium möts 2200 elever för att studera och umgås. Vårt breda utbud av program och kurser betyder att vi har något för de flesta intressen. Vi har i över tio år varit en av de populäraste gymnasieskolorna i länet – och när Sveriges Kommuner och Regioner jämför kommunala gymnasieskolor i Sverige ligger Nacka gymnasium i topp.

En riktig skola!

Så brukar våra elever beskriva Nacka gymnasium. Hos oss finns allt som du kan förvänta dig av ett gymnasium där man tar utbildning på allvar.

Fria skolluncher

I vår skolmatsal serveras god och näringsriktig mat, som självklart lagas på plats. Här hittar du aktuell matsedel.

Komplett idrottsanläggning

Självklart har vi en riktig idrottsanläggning med idrottshallar, fotbollsplaner, ishall och simhall.

Idrottsanläggning 490x350.png

SL-kort till alla och skolbibliotek i världsklass

Busskor 490x350.png Skolbibliotek 490x350.png

Alla elever under 20 år får en skolbiljett. Du får en kod att ladda på ditt gröna SL-kort. I vårt prisbelönta skolbibliotek jobbar hjälpsamma bibliotekarier med att tipsa eleverna om bra böcker - och se till att de blir proffs på informationssökning.

Bra kommunikationer och bra resurser samt välutrustade salar

Buss 490x350.png Resurser 490x350.png

Vi ligger vid Nacka forum, en kvart med buss från Slussen. Våra salar är välutrustade och ändamålsenliga, vare sig du läser programmering, elteknik, ljudteknik eller bild och form. Vi har en elevcafeteria där det alltid finns någon vuxen att fråga eller ta hjälp av. Helt enkelt en trygg miljö där förutsättningarna finns för att du ska lyckas med dina studier - och för att du i framtiden ska kunna uppnå dina mål och förverkliga dina drömmar.

Behöriga lärare och stort internationellt nätverk

Lärare 490x350.png Internationellt 490x350.png

98 % av våra lärare är legitimerade och i många ämnen har vi 100 % behöriga lärare. Genom olika internationella samarbeten får våra elever kunskap om världen.

Nöjda elever och möjlighet till utlandsstudier

Elev 490x350.png Utlandsstudier 490x350.png

I de utvärderingar som vi och Skolverket gör är våra elever nöjda med skolan och rekommenderar den gärna till andra. Vi erbjuder både Samhällsvetenskaps- och Naturvetenskapsprogrammen med inriktning Utland, där eleverna studerar i Canterbury i England under en hel termin.

Flera moderna språk att välja på och moderna IT-verktyg

Språk 490x350.png IT-verktyg 490x350.png

Vi erbjuder fyra moderna språk: franska, italienska, spanska och tyska. Våra elever har möjlighet att låna en dator under skoltiden, men får också tillgång till ett brett utbud av appar och program.

Stort utbud av program och kurser samt eget gym

Utbud 490x350.png Gym 490x350.png

Den stora gymnasieskolan har möjligheter som en liten skola inte kan erbjuda. I vårt utbud finns tio nationella program med flera lokala inriktningar, men också introduktionsprogram och anpassad gymnasieskola. Men det är inte bara hjärnan som behöver vara i form, så vi har också ett gym.

Ta en rundtur på Nacka gymnasium

En 360° rundtur på Nacka gymnasium

Använd muspekaren för att se dig omkring.

Panoramabilder

Använd muspekaren för att se dig omkring.

Sidan uppdaterades: