Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Nacka gymnasium

Här hittar du som är vårdnadshavare information om bland annat SchoolSoft, CSN och ledigheter.

Information om Schoolsoft för vårdnadshavare

Klicka här för att logga in på SchoolSoft (använd gärna Mobilt BankID).

Klicka här för att komma till sidan “Allt om SchoolSoft”. Där finns en guide för hur du loggar in och hur du registrerar dig som vårdnadshavare.

Sjukanmälan/Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan ska ske före första lektionen, och samma dag som eleven inte kan närvara i skolan. Observera också att det krävs en sjukanmälan för varje dag som eleven är sjuk.

Gör en frånvaroanmälan i SchoolSoft.

OBS! Precis i början av terminen går det inte att anmäla frånvaro via SchoolSoft, eftersom du som vårdnadshavare inte har tillgång till Schoolsoft än. Vi tar självklart hänsyn till detta och ber dig mejla frånvaroanmälan till nacka.gymnasium@nacka.se. Det är dock viktigt att du skaffar dig ett vårdnadshavarkonto i SchoolSoft snarast möjligt. Alla eventuella felaktigheter justeras av elevens mentor i efterhand.

SchoolSoftinformation från skolledningen

Vi i skolledningen vill understryka vikten av att alla vårdnadshavare skaffar sig ett konto i SchoolSoft, och ansvarar för att de kontaktuppgifter som finns där är aktuella. Det finns flera skäl till detta:

  • Det är via SchoolSoft som vi hämtar kontaktuppgifter till elevernas vårdnadshavare - adress, telefonnummer och mejladress. Det är viktigt att uppgifterna är aktuella för att vi ska ha möjlighet att nå dig som vårdnadshavare under skoldagen, om det skulle behövas.
  • Via SchoolSoft får ni information om ert barns frånvaro.
  • Via SchoolSoft får ni också tillgång till studierapporter med skriftliga omdömen om ert barns studieresultat.
  • All skriftlig information till vårdnadshavare sker direkt via SchoolSoft eller via mejl, t.ex. inbjudan till föräldramöten. Den vårdnadshavare som inte har tillgång till Internet kan kontakta enhetens assistent och anmäla att man i stället önskar få information hemskickad via post. Enhetens assistent nås via Nacka gymnasiums reception, telefon 08-718 81 00.

När ditt barn blir myndigt

När ditt barn blir myndigt avslutas din behörighet som vårdnadshavare i SchoolSoft automatiskt. Vill du fortsätta använda tjänsten måste ditt barn godkänna detta. Det gör de själva direkt i SchoolSoft.

Sidan uppdaterades: