Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Alumni: intervju Lydia Brorsson

Jag heter Lydia Brorsson och är 20 år. Jag studerar till civilingenjör i datateknik på KTH och är just nu på mitt andra år. Jag gick ut teknikprogrammet på Nacka gymnasium 2022.

imagex9bxd.png

Vilka ämnen intresserar dig mest i dina studier?

Det roligaste ämnet på datateknik är matten, även om den kan vara utmanande. Jag gillar även programmeringen, trots att jag inte testat att programmera förrän i gymnasiet.

Varför valde du Nacka gymnasium och teknikprogrammet?

Jag valde Nacka Gymnasium eftersom jag hört bra saker om skolan av bekanta, speciellt om teknikprogrammet. Jag var först inte så intresserad av teknikprogrammet, dels eftersom jag inte programmerat innan och dels på grund av rykten bland annat om att det bara var killar på teknik. Som tur var hade jag två vänner i fotbollslaget som gick teknik och de rekommenderade mig att gå på en tjejkväll på teknikprogrammet som Nacka gymnasium ordnade inför gymnasievalet. Då fick jag testa lite programmering, prata med lärare och andra tjejer som gick teknikprogrammet. Efter det var jag säker på att teknikprogrammet var det jag ville gå

Berätta om någon erfarenhet eller lärdom som du tar med dig från din gymnasietid?

Den största lärdomen jag fick från gymnasiet är att inte vara rädd för att fråga om hjälp! Det kommer troligtvis finnas någon i ens klass som förstått ämnet som verkar omöjligt, och du sparar jättemycket tid om du frågar dem. Dessutom lär de sig mer av att få förklara ämnet, och du kan i din tur lära någon annan efter det. Detta är även en lärdom jag tagit med mig till universitetet. Det är lätt att känna sig vilse om man sitter själv och inte förstår, men det blir mycket enklare när man jobbar tillsammans.

Hur har din utbildning hos oss påverkat de val du gjort efter gymnasiet?

Min utbildning på Nacka gymnasium var superviktig för mitt universitetsval. Om jag inte vågat söka teknik och testa programmering, trots inga förkunskaper, hade jag nog inte valt datateknik. Att jag valde datateknik är även till stor del på grund av min mattelärare på Nacka gymnasium som berättade mycket om utbildningen, så jag fick en bra bild av den. Dessutom gav min utbildning på Nacka gymnasium jättebra förkunskaper till högskolan, så jag kände att det inte var ett alltför stort hopp mellan gymnasiet och högskolan!

Sidan uppdaterades: