Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Programmet är ett yrkesinriktat program. Efter avslutat program har du fått med sig kunskaper inom områdena administration, handel och varuhantering.

Vi samarbetar med Ung företagsamhet (UF). Det innebär att vi driver en egen kiosk i skolan – NG UF Kiosken – där vi säljer dryck och tilltugg till skolans elever och personal.
Kiosken låter dig träna praktiskt på att möta och ge service till kunder. Du lär dig också praktisk marknadsföring och entreprenörskap.

Tillsammans med vårt UF-företag plockar vi äpplen i villaträdgårdarna runt skolan, mustar dem och säljer därefter den färdiga musten i vår kiosk. Där skapar vi ett exempel på varans väg som ingår i en kurs i de programgemensamma ämnena.

Arbetsförlagt lärande

Ett nationellt program består av minst 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) under år 1–4. APL görs under en period varje termin redan från år 1 för att få en känsla för programmet och dess innehåll.

På APL ges möjlighet att praktisera teorin som ingår i de olika handelskurserna administration, handel och varuhantering.

Våra APL-platser är exempelvis de stora dagligvarubutikerna.

Sidan uppdaterades: