Vår ambition är att ge våra matgäster en positiv måltidsupplevelse varje dag. Vårt uppdrag är att laga och servera god och näringsriktig mat så att eleverna orkar leka och lära.
Det serveras två varmrätter varje dag, varav en är vegetarisk. Till detta erbjuder vi även en gedigen salladsbuffé där våra matgäster kan hitta spännande komplettering till sin tallrik. Knäckebröd och matfett finns alltid att tillgå samt vatten och mjölk.
Vi väljer i första hand kött, fågel, ägg och mjölk från Sverige. Fisken vi serverar är MSC-märkt eller ansvarsfullt odlad. Vi källsorterar och arbetar aktivt för att minska matsvinnet och det matavfall som uppstår blir biobränsle. Vi strävar efter att öka andelen ekologiska produkter. Mjölken och bananerna vi köper är alltid ekologiska.
Våra måltider följer:
Livsmedelsverket - Nationella riktlinjer för måltider i skolan.pdf
Nackas kommunala skolor - Hållbara måltider. (PDF-dokument, 1.1 MB)

Klimatlådan
Ibland går inte all mat från lunchen åt. För att rädda den överblivna maten har vi infört ”Klimatlådan”, en möjlighet för elever och medarbetare att köpa mat som blivit över till självkostnadspris.

Måltidspedagogik
Vi är med i ett nätverk för måltidspedagogik för ökad kunskap om hur vi kan använda livsmedel och måltider i lärandet. Måltidspedagogik är ett förhållningssätt som ökar barns kunskap och intresse för mat samtidigt som det vidgar barns matpreferenser. Därigenom bidrar måltidspedagogik till att främja hälsosamma matvanor.
Sidan uppdaterades: