Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Lek Lust Lär

mot framtiden på Vårgärdets förskola!

I förskolan pågår utveckling och progression varje dag, att få följa barns utveckling ger en stark känsla av meningsfullhet och mycket glädje.

Förskolan är det första steget i ett barns utbildningsresa. Det extra spännande med Saltsjöbadens förskolor är att sex förskolor och tre grundskolor finns samlade i ett och samma rektorsområde. Det ger oss en unik möjlighet till kollegialt samarbete och lärande mellan pedagoger i de olika skolformerna, med ambition att skapa de bästa utbildningsförutsättningarna och den bästa utvecklingen för alla barn och unga från 1år till 16 år.

Läs mer om oss på de olika sidorna där vi beskriver vår pedagogik och idé ur flera aspekter.

Vår värdegrund GRETA

G - Glädje R- Respekt E- Engagemang T - Trygghet A- Ansvar

Trygghet är förutsättning för lärande. På förskolan arbetar vi mycket med alla människors lika värde, att reda ut konflikter, att uppskatta varandra, att känna igen känslor, att hantera känslor – helt enkelt livsfärdighetsträning. En värdegrund finns bara om den lever. Därför behöver vi aktivt arbeta med den bland oss pedagoger och med barnen. Under hösten 2020 fördjupade vi oss i vår värdegrund GRETA, som alltid skall vare en stomme i allt vi gör och i alla möten mellan barn -personal – förälder.

Vårt övergripande mål

Vi arbetar språk- och kunskapsutvecklande i all undervisning och omsorg.

Kom på besök!

Vi ser gärna att du och ditt barn kommer och hälsar på oss, så att vi kan visa vår fina förskola och svara på era frågor. Kontakta tf bitr rektor Liselott Kettu, liselott.kettu@nacka.se för att boka ett möte

Sidan uppdaterades: