Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kikar man in i förskolans kök möts man av dofter från färska örter och kryddor och från nybakat bröd. Man ser vackert upplagda grönsaker och frukter, kanske en gryta som puttrar och självklart vår leende kock som alltid har en stund över för att svara på barns intressanta frågor om mat.

Vårgärdets förskola måltider är så mycket mer än maten vi äter. Att barnen tidigt får lära sig att äta mycket grönsaker och mat som är hållbar för vår planet är självklart. Att kunna använda alla sina sinnen och ha pedagoger som guidar barnen genom måltiden är en viktig aspekt. Att utmana barnen att våga smaka och fundera över hur det ser ut, känns, doftar, låter och smakar är samtalsämnen vi uppmuntrar till.

Vårgärdets kock heter Hanna Stenborg, här berättar hon om sitt arbete;

Jag väljer att servera mycket grön mat som har ett lågt klimatavtryck. En stor del är ekologisk. Jag väljer endast svensk kyckling/kött samt MSC-märkt fisk. Det serveras växtbaserade rätter 3 dagar i veckan för att sedan ha en fiskdag, en dag serveras kött samt ett varierat mellanmål varje dag.

På Vårgärdets förskola arbetar vi med måltidspedagogik som innebär att man har ett sunt förhållningssätt till mat och måltider samt att man arbetar med måltidsstyrda pedagogiska aktiviteter.

All mat lagas och bakas från grunden i vårt fina kök på Vårgärdet. Jag strävar efter att dagligen servera nyttig, varierad och god mat som ska passa alla små magar och smaklökar.

Sidan uppdaterades: