Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Varning för blufföretag. Det har kommit till vår kännedom att ett företag som påstår sig samarbeta med Nacka kommun ringer runt till Nackabor och erbjuder sig att göra ventilationskontroller och filma ledningar i villor. Vi vill understryka att kommunen inte har något sådant samarbete eller utför liknande arbete.

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Lyckat matavfallsevent med praktikanter från Tekniksprånget

Under fredagseftermiddagen den 26 oktober anordnade Nacka vatten och avfall ett evenemang på temat matavfall och kretslopp tillsammans med två praktikanter från Tekniksprånget. Det blev en lyckad tillställning med många intresserade besökare!

Event på temat matavfall och kretslopp

Den 26 oktober anordnade Nacka vatten och avfall ett evenemang utanför entrén till Nacka Forum för nyfikna förbipasserande. Det blev en lyckad tillställning med strålande höstsol och ett brett engagemang för avfalls- och kretsloppsfrågor – där två praktikanter från Tekniksprånget var med och informerade allmänheten.

Matavfallssortering och fett i avloppet

Matavfall var huvudfrågan under eftermiddagen. Det nationella målet är att minst hälften av allt matavfall ska sorteras ut och tas omhand år 2020 - ett mål som Nacka vatten och avfall arbetar engagerat och aktivt för. Många intresserade sig också för frågan om hur man gör sig av med flytande mat- och frityrolja - eftersom det inte ska spolas ner i avloppet. Ett tips som Nacka vatten och avfall lämnade är att använda en miljötratt som man skruvar på en platsflaska för att samla upp fettet i.

- Att sortera ut matavfall är en viktig miljöinsats, säger Erik som är praktikant hos Nacka vatten och avfall via Tekniksprånget.

- Absolut, och att tänka på att inte spola ner fett i avloppet som kan orsaka stopp, fyller praktikantkollegan Kristian i.

Vad är Tekniksprånget?

Tekniksprånget är organiserat av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) för nyblivna natur- eller- teknikstudenter. Syftet är att sedan locka till ingenjörsstudier i högre utbildning. De studenter som antas får praktik i fyra månader för att se hur det är att jobba som ingenjör.

- Som tekniksprångare har vi inte bara fått jobba på kontoret med ingenjörer och handläggare på Nacka vatten och avfall, utan även med rent fysiskt arbete på driften och med det här spännande eventet! Stämningen är fantastisk, arbetet är intressant och det är ett rent nöje att vara här, menar de båda tekniksprångarna Erik och Kristian.

Sidan uppdaterades: