Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Träna i sjysta kläder

Håll igång träningen, men se till att göra det i kläder som inte skadar människor och miljön.

I dina träningskläder kan det finnas miljöfarliga ämnen, till exempel silver och triclosan. De är tillsatta för att döda bakterier och ta bort dålig lukt. Varje gång du tvättar kläderna lossnar en del av silvret och hamnar i vattnet. På sikt kan det allvarligt skada livet i våra sjöar och hav. Tester visar att många ämnen tvättas bort redan vid första tvätten vilket gör att funktionen inte längre finns kvar i plagget. Helt onödigt med andra ord.

Fråga i affären vad kläderna innehåller och välj miljömärkta kläder utan märkningen antibakteriellt, bakteriedödande eller anti-odour. Ett annat tips är att köpa kläder på second hand eller byta med vänner eller familj.

Fler tips på hur du kan göra skillnad för vår miljö genom att undvika spola ner miljöfarliga ämnen i avloppet hittar du under sidan tips och råd för avloppet. Tips och råd - avlopp | Nacka vatten och avfall

Sidan uppdaterades: