Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Så inspirerar Nacka vatten och avfall unga till tekniska yrken

Tillsammans med Tekniksprånget anordnar Nacka vatten och avfall en fyra månader lång praktikperiod under våren 2021. Syftet är att locka ungdomar till tekniska yrken.

För tredje året i rad tar Nacka vatten och avfall emot en ung praktikant som under våren får prova på hur det är att jobba på ett kommunalt VA- och avfallsbolag. Praktiken innefattar både att vara ute i fält såsom på kretsloppscentralen men också att delta i bolagets administrativa processer.

- Det är verkligen jätteroligt att få praktisera på Nacka vatten och avfall som har ett så viktigt samhällsuppdrag. Och framför allt spännande att få prova på ett tekniskt yrke, säger 19-åriga Tekla som började sin praktikperiod på Nacka vatten och avfall i februari.

Tekniksprånget är ett praktikprogram som syftar till att säkra framtidens kompetensförsörjning till tekniska yrken.

- Det råder brist på kompetens inom vår bransch så det är jätteroligt att kunna erbjuda den här typen av praktik och inspirera unga till teknikyrken, säger Frida Bjerkman som arbetar som verksamhetsutvecklare inom kompetensförsörjning på Nacka vatten och avfall.

Vad är Tekniksprånget?

Genom fyra månaders praktik får unga i hela Sverige chansen att testa ingenjörsyrket i praktiken. Syftet med Tekniksprånget är att inspirera till att läsa en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad som väntar efter studierna. Över 180 arbetsgivare runt om i Sverige är anslutna, däribland Nacka vatten och avfall.

Sidan uppdaterades: