Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Nu får hela Nacka digitala vattenmätare

Nu påbörjar vi arbetet med att förse samtliga hushåll och verksamheter i Nacka med smarta digitala vattenmätare. Bytet till de nya mätarna kommer att ske i etapper i olika delar av kommunen.

Bytet till de nya vattenmätarna innebär ett stort digitalt kliv framåt för Nacka vatten och avfall. Med mätarnas smarta teknik och uppkoppling öppnas möjligheter för att vi på sikt ska kunna erbjuda våra kunder både nya och utvecklade tjänster som underlättar vardagen.

Redan när mätarna installerats har de med sig flera fördelar. Den digitala mätaren fjärravläst, vilket innebär att Nacka vatten och avfall automatiskt får in uppgifter om kundens vattenförbrukning. Det betyder att våra kunder inte längre behöver läsa av och skicka in mätarställning till oss manuellt. En annan fördel är att den nya mätaren är känslig för mycket små flöden och att den därför kan hjälpa till att upptäcka även mindre vattenläckor.

Ett långsiktigt arbete med snabb utbytestakt

Att byta vattenmätare hos alla våra kunder är ett stort och långsiktigt arbete, men vi planerar att hålla en snabb utbytestakt genom hela projektet för att så snabbt som möjligt kunna ta del av de digitala mätarnas fördelar. De första installationerna i hushåll påbörjas under sommaren 2023, och vi förväntar oss att slutföra hela projektet under 2025.

Installationerna kommer att genomföras områdesvis i Nacka i olika etapper. Vi genomför installationerna i samarbete med entreprenören Hydrostandard Metering Nordic. Alla våra kunder kommer att informeras i god tid av entreprenören med tidsbokning innan de kommer för att byta ut den gamla vattenmätaren.

Mer information om de digitala vattenmätarna

På vår webbplats kan du läsa mer om de digitala vattenmätarna och vad det innebär för våra kunder att få sin nuvarande mätare utbytt. Där kan du också läsa om vilka krav som ställs på mätarplatsen inför bytet.

Information om exempelvis tidsbokning och projektets etapper kommer att uppdateras efterhand när vi kommit längre i arbetet med planeringen inför installationerna i respektive område.

Läs mer om de digitala vattenmätarna här

Sidan uppdaterades: