Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Beredskapsveckan 2023

Nästa vecka infaller Beredskapsveckan. Då har du chansen att träffa Nacka vatten och avfall och Nacka kommun och bättra på dina kunskaper om beredskap.

Under Beredskapsveckan finns Nacka vatten och avfall på plats i Finnboda för att prata nödvatten och visa en av de nödvattentankar som kan användas ifall det uppstår en kris som påverkar vattenförsörjningen i kommunen. Du hittar oss på Finnboda varvsväg utanför det stora skyddsrummet som Nacka kommun öppnar upp för allmänheten under en dag.

Du kommer få tillfälle att lära dig mer om krisberedskap, skyddsrum och hur ett mobilt reservkraftverk fungerar. Övriga deltagare är Nacka Energi och Länsstyrelsen Stockholm.

  • Datum och tid: lördag 30 september mellan kl. 10.00–14.00
  • Plats: Finnboda varvsväg 19, skyddsrummet

Här kan du läsa mer om Nacka kommuns program under beredskapsveckan

Klarar du dig i sju dagar utan samhällets hjälp?

Enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) förväntas du klara dig i sju dagar utan samhällets hjälp. Därför behöver du ha en hemberedskap för att klara av om en besvärlig situation skulle uppstå. Det kan till exempel handla om ett strömavbrott som gör att dricksvattenförsörjningen tillfälligt slutar att fungera.

När du inte har vatten i kranen är det därför bra om du istället har tillgång till dricksvatten som du förvarar hemma. Läs mer om hemberedskap på MSB:s webb: Hemberedskap – sju dagar

Om beredskapsveckan

Beredskapsveckan är en informationsinsats på initiativ av MSB. Beredskapsveckan genomförs en gång om året med syfte att öka människors motståndskraft inför kriser och krig.

Här kan du läsa mer om Beredskapsveckan

Sidan uppdaterades: