Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

Finalisterna till Årets Cirkulativ är klara, vem vinner vårt nya cirkulära pris 2024?

I Nacka tar vi betydande steg mot en hållbar utveckling. Genom ett samarbete mellan Nacka vatten och avfall, Företagarna Nacka Värmdö och Nacka kommun introduceras det prestigefyllda priset Årets Cirkulativ, ett nytt cirkulärt pris, för första gången på Nacka Företagarträff 2024.

Priset Årets Cirkulativ tilldelas en företagare, privatperson eller verksamhet som har presenterat en innovativ affärsidé eller initiativ inom cirkulär ekonomi, där fokus ligger på att skapa cirkulära flöden av material och resurser.

Vi har gått igenom nomineringarna, fantastiska initiativ allihopa, och har fyra finalister. Den slutgiltiga vinnaren utses av en jury och presenteras under prisutdelningen på Nacka Företagarträff den 22 februari.

Prisutdelningen startar kl 15.30 och är öppen för alla!

Våra finalister

Beijer Byggmaterial/Bygg-Ole

– som genom sitt initiativ kring återbrukat byggmaterial bidrar till ett cirkulärt flöde av byggmaterial i en väldigt konservativ bransch.

Enstar

– bolaget har funnits sedan 2001 och erbjuder fastighetsägare kostnadseffektiva och hållbara energisystemlösningar för värme, kyla och el med fokus på förnybar energi.

Houdini

– en förgrundsgestalt inom hållbarhet som revolutionerar framtiden för shopping med sitt nya butikskoncept: Houdini Circle.

Tiptapp

– en app och ett verktyg för invånarna i Nacka kommun att få hjälp med hållbara transporter av återvinning till Nackas Kretsloppscentraler. Appen riktar sig till de invånare som själva inte har möjlighet att själva ta sig till en kretsloppscentral. Dessa kan då istället ta hjälp av en annan Tiptapp-användare med tid och plats över i sitt fordon.

Läs mer om priset här

Läs motiveringarna här

Vi önskar lycka till!

Sidan uppdaterades: