Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Beijer Byggmaterial/Bygg-Ole vinnare av Årets Cirkulativ

I samband med Nacka Företagarträff utsågs Bygg-Ole som vinnare av Årets Cirkulativ. Genom detta uppmärksammas ett ambitiöst arbete med att tillgängliggöra byggåterbruk för återanvändning och en mer cirkulär ekonomi. Bakom priset står Nacka vatten och avfall, Nacka kommun och Företagarna Nacka Värmdö.

Motivering

Beijer Byggmaterial/Bygg-Ole, bidrar genom sitt initiativ kring återbrukat byggmaterial till ett cirkulärt flöde av byggmaterial i en väldigt konservativ bransch.

Bygg-Ole i Nacka, som är en del av Beijer Byggmaterial, har genom sitt arbete fått med sig flertalet byggherrar, entreprenörer och beställare och skapat en möjlighet att använda cirkulärt byggmaterial i en bransch som är under kraftig omställning. Beijer driver utveckling inom Miljö & Hållbarhet genom sitt nationella löfte om “att vara proffskundens förstahands val för hållbart byggande” senast 2024.

-Samarbetet att tillgängliggöra byggåterbruk tillsammans med företag bidrar till minskade avfallsmängder, helt i linje med Nackas avfallsplan, och övergången till en mer cirkulär ekonomi, säger Jan Setréus, avfallschef på Nacka vatten och avfall.

Peter från Bygg-Ole, en del av Beijer Byggmaterial och Nvoas VD Mats efter prisutdelningen.
- Vi är så glada att arbetet med att tillgängliggöra byggåterbuk uppmärksammas, säger Peter Bergengren, projektledare återbruk byggmaterial.

Stort grattis önskar vi!

Om priset

Priset Årets Cirkulativ tilldelas en aktör i Nacka som genom ett cirkulärt initiativ och en framstående idé främjar hållbara flöden av material och resurser. Initiativet spelar en avgörande roll i att stärka Nackas hållbarhet och cirkulära ekonomi, och tillsammans arbetar vi för att sluta cirkeln för en mer hållbar framtid.

Läs mer om priset här

Sidan uppdaterades: