Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Earth Hour Week 2024 i Nackas Cirkulära hubb

Earth Week är en vecka där alla kan mötas kring en hållbar framtid. Välkomna på cirkulär verkstad, träffa energi-och klimatrådgivare och tyck till om kommunens nya klimat- och miljöprogram i den Cirkulära hubben i Nacka Forum. Veckan avslutas med Earth Hour den 23 mars klockan 20.30, en symbolisk nedsläckning för klimatets skull.

Måndag 18/3

Träffa Nacka kommuns energi- och klimatrådgivare
Måndag 18/3 kl. 15:00-16:00

Nacka kommuns energi- och klimatrådgivare är på plats och ger dig tips och råd om hur du kan minska din energianvändning och miljöpåverkan. Rådgivningen vänder sig till privatpersoner, bostadsrättföreningar och små- och medelstora företag.
Mer om energi- och klimatrådgivningen: Rådgivning för klimatsmart vardag | Nacka kommun

Dialog om kommunens klimat- och miljömål
Måndag 18/3 kl. 15:00

Nacka kommun tar just nu fram ett nytt klimat- och miljöprogram. Nackabornas tankar, önskemål och idéer är viktigt för oss i vårt vidare arbete! Träffa kommunens miljöstrateger och diskutera miljö- och klimat under Earth Week.

Eller tyck till direkt i det digitala dialogverktyget Vocean som du hittar via QR-koden nedan.

imagethowh.png

Onsdag 20/3

Från snack till cirkulär verkstad
Onsdag 20/3 kl. 15:30-17:30

Välkommen till "Från snack till cirkulär verkstad" – den ultimata samlingsplatsen för cirkulära visionärer och entreprenörer. Träffen arrangeras tillsammans med Cir.Eko.

Upptäck kraften i att dela erfarenheter, utmana varandra och inspireras av framgångsrika exempel.

Läs mer och anmäl ert deltagande här: Våra event | Nacka kommun

Vill du ingå i vårt cirkulära nätverk? Anmäl ert företag här

Måndag-Fredag 18/3-22/3

Utställning: All in mot matsvinn

Testa tyngden av ditt matsvinn. Styrketräning utlovas då du får bära vikter motsvarande 15 kg mat och 18 kg dryck som slängs per person årligen. Besökarna får tips och idéer för minskat matsvinn som är smart både för klimatet och plånboken.

Kl 08.00-20.00 (pågår under centrumets öppettider)

Om den cirkulära hubben (Slut cirkeln)
Den cirkulära hubben är en samlingsplats kring cirkulär ekonomi. Hit bjuds företag och andra aktörer att testa hållbara och cirkulära lösningar, produkter och tjänster. Syftet är att låta människor mötas och inspireras kring en hållbar livsstil och en hållbar konsumtion. Det handlar om att konsumera smartare och dela, byta, laga, låna och lära tillsammans.

Den cirkulära hubben är en del i Nacka vatten och avfalls initiativ Slut cirkeln! som syftar till att främja cirkulär ekonomi i Nacka. Det är ett initiativ där olika aktörer bjuds in till samverkan kring cirkulär ekonomi.
Läs mer om Slut cirkeln! här.

Vill du läsa mer om Earth Hour Week går det att göra här: WWF, Världsnaturfondens arbete med Earth Week

Sidan uppdaterades: