Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Materialbeställningar pausas till Skräpplockardagarna

Med anledning av Covid-19 pausar Håll Sverige Rent nu alla nya beställningar av material inför Skräpplockardagarna tills vidare från och med den 17 mars. Uppdatering 14 april: Håll Sverige Rent öppnar materialbeställningar från och med 14 april.

Hej alla Skräpplockare!

Varje år deltar Nacka kommun i Håll Sverige Rents kampanj Skräpplockardagarna där förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner plockar skräp.

Nu kommer information från Håll Sverige Rent angående hur Coronaviruset/Covid -19 påverkar Skräpplockardagarna

Med anledning av Covid-19 pausar vi nu alla nya beställningar av material från och med den 17 mars och tills vidare.

Vi förstår att ni i skolorna har mycket annat att tänka på just nu och att det kan vara svårt för er att i nuläget garantera att det finns personal som kan ta emot materialet. Det innebär ökade kostnader, både för er och för oss, att få det skickat igen. Håll Sverige Rent har därför beslutat att från och med 17 mars pausa alla nya beställningar.

Uppdatering 14 april:

Håll Sverige rensts webbshop öppen för materialbeställningar igen.
Under några veckor har webbshoppen varit stängd för materialbeställning på grund av Covid-19. Idag, den 14 april, har de åter öppnat den för gratis materialbeställning för er som arbetar med barn och unga.

Ni kan fortfarande deltaga

Vi hoppas att många av er redan kunnat åtnjuta frisk luft och nya lärdomar i samband med skräpplockningen. Det går fortfarande att anmäla sig till kampanjen och plocka skräp med egna påsar. Varje enskild förskola och skola bestämmer själva om de vill genomföra sin planerade skräpplockning eller inte.

Här kan du läsa mer om Skräpplockardagarna i Nacka

Vi uppmuntrar till att använda handskar vid skräpplockningen och att vara noga med handhygienen. I övrigt uppmanar vi till att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ta hand om er!

Sidan uppdaterades: