Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Anmälan till årets Skräpplockardagar har öppnat!

Varje vår deltar Nacka kommun i Skräpplockardagarna och vecka 17 är det dags igen! Kampanjen är en pedagogisk aktivitet som främst riktar sig till barn och unga. Anmälan har nu öppnat.

Om Skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna anordnas av organisationen Håll Sverige Rent, i samarbete med Nacka kommun, Nacka vatten och avfall och andra kommuner. Det är en av de största aktiviteter som Nacka kommun genomför för att förebygga och minska nedskräpning. Förra året deltog över 8 000 glada skräpplockare i Nacka och i år hoppas vi bli ännu fler!

Kampanjen är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som vatten, kretslopp, nedskräpning, återvinning och konsumtion. Perfekt för dig som arbetar med hållbarhetsfrågor att koppla ihop lärande med handling.

Läs mer om skräpplockardagarna och se vilka som redan har hunnit anmäla sig hsr.se/skrapplockardagarna.

Anmäl dig nu!

I år är vecka 17 (24 - 30 april) officiell kampanjvecka i Nacka. Anmälan görs via Håll Sverige Rent men Nacka vatten och avfall är med och samordnar kampanjen på uppdrag av Nacka kommun.

Anmäl dig till Skräpplockardagarna här

Vad händer i Nacka?

Varför ska vi vara med? Vad gör vi med insamlat skräp? Får vi material i år och vad ordnas det för aktiviteter? Läs mer på www.nackavattenavfall.se/skrapplockardagarna.

I år lottar vi bland annat ut ett besök av sopbilen bland deltagare i Nacka!

Sidan uppdaterades: