Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kranmärk er verksamhet eller företag

Att kranmärka ditt företag eller verksamhet är varken svårt eller krångligt. Allt du behöver göra är att alltid välja vårt goda kranvatten före flaskvatten - och på så vis bidra till ett mer hållbart Nacka.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten.

Varför ska ni kranmärka er verksamhet?

Genom kranmärkningen tar verksamheter ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten framför förpackat vatten. Förpackat vatten kräver tillverkning, tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp. Kranvattnet är lokalt, mycket energisnålt och vi har tillgång till vattnet dygnet runt. Kranvattnet är dessutom det viktigaste och mest kontrollerade livsmedlet som finns i Sverige.

Så här går det till att bli kranmärkt:

  • Se över var och när ni använder förpackat vatten idag. Fundera på var och när ni kan dricka kranvatten istället.
  • Välj ut vilka områden som ska prioriteras för kranmärkningen. Börja med ett event eller en konferens om det känns för stort att kranmärka hela företaget på en gång.
  • Ta fram interna mål och riktlinjer som alla på företaget eller er organisation kan följa.
  • Anmäl er till kranmarkt.se och ansök om att få kranmärka din arbetsplats, din konferens, ditt möte eller evenemang genom att berätta om din verksamhet, vad ni vill kranmärka och varför.

Vi på Nacka vatten och avfall kan hjälpa till med att ta fram diplom och logga för er verksamhet. Kontakta oss på kundservice@nacka.se och berätta när din verksamhet i Nacka är kranmärkt.

Tänk på att Kranmärkt är en hållbarhetsmärkning och inte en certifiering, det innebär att ni själva ansvarar för att leva upp till vad det innebär att vara kranmärkta. Det kostar ingenting att kranmärka sin verksamhet.

Se vilka verksamheter och företag som redan är kranmärkta idag på kranmarkt.se

Sidan uppdaterades: