Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Uppföljning av låga resultat i årskurs 9

I Nacka kommun lämnar de allra flesta elever grundskolan med gymnasiebehörighet och goda meritvärden. De elever som lämnade grundskolan 2021 med låga kunskapsresultat i sitt slutbetyg har följts upp av utbildningsenheten.

Uppföljningen bekräftar den bild som gavs vid uppföljningen av låga resultat för två år sedan, nämligen att flera skolledningar upplever stora utmaningar med att ge alla elever förutsättningar att klara gymnasiebehörighet och grundskolans samtliga ämnen.

Frånvaroproblematik utmanar fortfarande, liksom för två år sedan. Ungefär hälften av eleverna med låga resultat har haft hög frånvaro under läsåret. Det är mycket ovanligt att eleverna med låga resultat gått om en årskurs någon gång under sin tid i grundskola.

Ta gärna del av hela tjänsteskrivelsen som ger en fördjupad beskrivning av låga kunskapsresultat för elever som fick slutbetyg från grundskolan i Nacka läsåret 2020/21. Med låga kunskapsresultat avses i ärendet dels att gymnasiebehörighet inte uppnåtts, dels att det genomsnittliga meritvärdet understiger 170 meritvärdespoäng.

Länk till tjänsteskrivelsen

Sidan uppdaterades: