Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Dagverksamheten Ektorpet

Kontaktuppgifter

Dagverksamheten Ektorpet

Ektorpsvägen 17-19

131 45 Nacka

Telefon: 08- 718 79 07 

Dagverksamheten Ektorpet erbjuder social samvaro och meningsfulla aktiviteter för dig som bor i det egna hemmet och har en demenssjukdom. Ektorpet har öppet vardagar kl 9-15 och kan ta emot upp till 14 deltagare varje dag. Det finns möjlighet att komma 1-5 dagar per vecka, utifrån eget behov och i samråd med personalen.

Nedanstående text beskriver vår verksamhet och hur vi arbetar.

Psykisk hälsa och meningsfull tillvaro i gemenskap med andra

Vårt mål är att höja din livskvalitet, ge trygghet och sprida glädje. Det gör vi till exempel genom aktiviteter som stärker grupptillhörigheten. Vi diskuterar, läser tidningen och pratar om dagsaktuella händelser. Genom att umgås skapar du nya vänskapsrelationer och ditt sociala nätverk utökas. Vi samverkar även med det särskilda boendets kunder. Vi finns alltid till hands för att stötta, uppmuntra och stimulera där det behövs. Verksamheten bygger på struktur och fasta teman under året, men anpassningar görs utifrån dagsform och spontanitet.

Fysisk hälsa

Hos oss erbjuds du gemensamma och individuella aktiviteter med syfte att förbättra din fysiska förmåga och balans, så som promenad, Qigong eller gruppgymnastik. Aktiviteterna utgår från kundernas behov och önskemål. Du har tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut som kan göra en bedömning av din individuella fysiska förmåga och i vårt gym finns maskiner som är särskilt anpassade till äldres behov och förutsättningar. Innan du börjar nyttja gymmet får du en genomgång av maskiner och träningsprogram tillsammans med fysioterapeut.

Aktiviteter

När vi utformar aktiviteter tar vi hänsyn till dina och övriga kunders önskemål och förmågor samt vilka möjligheter som finns att genomföra aktiviteten. Du väljer alltid själv om du vill delta eller titta på och har möjlighet att påverka de aktiviteter som erbjuds. Några exempel är frågesport, pausgymnastik, bingo, högläsning, kulturtimme och tipspromenad.

Mat och måltider

I vårt kök lagas god och näringsrik mat från grunden. Frukosten serveras som en buffé och vid lunchen står maten framdukad på bordet och du tar själv för dig som du önskar. Du har också möjlighet att besöka restaurang Eken som ligger vägg i vägg och serverar samma meny men i en annan miljö. På eftermiddagen dricker vi kaffe tillsammans innan bilarna hämtar för hemfärd. Årets högtider – gamla som nya - firar vi med traditionsenlig mat och dryck.

För att delta i dagverksamhet behövs ett biståndsbeslut. Om du är intresserad och vill veta mer vänder du dig till kommunens biståndshandläggare.

Har du frågor direkt till Ektorpets personal? Ring oss på 08- 718 79 07 för mer information eller boka tid för besök.

Sidan uppdaterades: