Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Våra dagverksamheter vänder sig till personer i ordinärt boende. Att få möjlighet att komma till en dagverksamhet är för många mycket betydelsefullt och ett sätt att få social samvaro med andra och förhindra isolering. På Sofiero finns två olika inriktningar på dagverksamheten, social inriktning samt inriktning för dig med demenssjukdom. Verksamheten har öppet måndag-torsdag klockan 09.00-15.00 och fredagar mellan klockan 09.00-14.00. I dagsläget kan vi ta emot 14 deltagare per dag (sju per inriktning).

Psykisk hälsa och meningsfull tillvaro i gemenskap med andra

Social samvaro och olika aktiviteter är viktigt i vår dagverksamhet. Vårt mål är att höja din livskvalitet, ge trygghet och sprida glädje och vi arbetar för att alla ska bli sedda och respekterade. Du deltar efter egna möjligheter och intressen. Ambitionen är att erbjuda ett avbrott i vardagslunken och möjlighet att mötas under trivsamma former. Vi finns alltid till hands för att stötta, uppmuntra och stimulera där det behövs, för att hjälpa dig att utveckla meningsfulla relationer och utöka ditt sociala nätverk.

Aktiviteter

Som kund är du med och planerar aktiviteterna som sedan presenteras minst två veckor i förväg på ett aktivitetsschema. Exempel är musik och sång, dans, frågesport, trädgårdsaktiviteter, bakning eller tipsrunda. Utomhusaktiviteterna anpassas efter säsong och uppmuntras och erbjuds varje dag. Minst tre gånger per vecka kan du delta i planerade aktiviteter utomhus, så som promenad, boule eller trädgårdsarbete. Våra altaner och vackra trädgård gör det enkelt att vara utomhus, vare sig du vill njuta av en vilsam stund eller aktivera dig.

Fysisk hälsa

På vår dagverksamhet anpassar vi aktiviteterna utifrån dina och övriga kunders behov och önskemål. Exempel på aktiviteter som erbjuds för att främja den fysiska hälsan är hälsoslinga, sittgympa och balansträning. Gruppaktiviteterna syftar till att förbättra deltagarnas fysiska förmågor och balans. Om du vill och har behov av det, har du även möjlighet att träna med fysioterapeut och arbetsterapeut i vårt gym.

Mat och måltider

I vårt kök lagas god och näringsrik mat från grunden. Matsedeln utformas efter kundernas önskemål och behov. Genom att äta i gemenskap med andra och servera hemlagad mat som är näringsrik och god, förebyggs undernäring. Vi serverar frukost, lunch och eftermiddagsfika/mellanmål och vår ambition är att du ska uppleva alla måltider som lugna och trivsamma stunder. Årets högtider – gamla som nya – firar vi med traditionsenlig mat och dryck.

För att delta i dagverksamhet behövs ett biståndsbeslut. Om du är intresserad och vill veta mer vänder du dig till kommunens biståndshandläggare, som utreder behov och fattar beslut.

Har du frågor direkt till dagverksamhetens personal? Ring oss på 08-718 87 53 för mer information eller boka tid för besök.

Sidan uppdaterades: