Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Årets lärare i Värdegrund: Patrik Lundqvist vid Eklidens skola

Patrik Lundqvist 2017 års vinnare i kategorin "Värdegrund" vid Lärargalan.

Lärargalan är en stiftelse som verkar i syfte att stärka lärarrollen. Det är elever från Sveriges alla kommuner som nominerar sina bästa lärare.

Elevernas motivering för att Patrik skulle tilldelas priset lyder:

"Patrik lägger ner sin själ i sitt lärande genom lärorika kunskapsutflykter. När han har en genomgång så är vi alltid hundra procent engagerad - Patrik kan få det som man trodde var ointressant att låta hur intressant som helst. Läraren har ingen tolerans för elaka kommenterar därför vågar vi alltid vara oss själva i klassrummet och vi kan skapa våra egna värderingar. Jämställdhet prioriterar Patrik högt och hen ser alltid till så att ingen är utanför.
Patrik är den enda läraren som ser oss och vågar fråga om han ser att vi mår dåligt, och det är vi elever väldigt tacksam för idag. Patrik håller alltid i en valfri extra timme på fredagseftermiddagar där de som vill får fördjupa sig i de naturvetenskapliga ämnena."

Lärargalans ceremoni gick av stapeln vid Berns Salonger den 4 september och på plats fanns bland många andra utbildningsminister Gustav Fridolin. Vinnarna firades med sång, blommor och prischeckar på 10 000 kr vardera.

Sidan uppdaterades: